Meny

Hilsen ved midnatt

en sann historie om kjærlighet og overlevelse i Gulag

; Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

I 14 år holdes et kjærestepar fra Moskva, Lev og Svetlana, adskilt av annen verdenskrig og Gulag, men de forblir tro mot hverandre og etterlater seg et formidabelt monument over sin kjærlighet. Forfatteren Orlando Figes fikk tilgang til de mange brevene mellom Lev og Sveta, og han fikk også intervjuet de to, som da var i nittiårene. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

Hele 1500 brev skrev de to elskende til hverandre mens Lev kjempet for å overleve i en av Stalins mest beryktede arbeidsleirer. Brevene ble smuglet inn og ut av leiren av arbeidere og funksjonærer og unnslapp på den måten sensuren. Brevene gir et rystende og umiddelbart innblikk både i livet i fangeleiren og i to menneskers tanker og følelser. Svetlanas brev vitner om trofasthet og håp i et grått etterkrigsmoskva. Levs brev er skrevet med omsorg og ømhet, revet mellom ønsket om å berolige Svetlana og behovet for å dokumentere de forferdelige forholdene han lever under. Hvert eneste brev kunne blitt hans siste.

Umulig å lese uten å felle tårer.
Simon Sebag Montefiore, Financial Times

Historisk kjærlighet
Orlando Figes formidler historien til Svetlana og Lev med innsikt og varme samtidig som han gir et overbevisende bilde av den verdenen de levde og kjempet i. Brevene er den eneste kjente skriftlige, samtidige skildringen av livet i Stalins Gulag, og som sådan øker de vår historiske forståelse. De forteller også om hvordan et par som vikles inn i voldsomme historiske hendelser klarer å holde kjærligheten i live. Denne nydelige boka viser at selv på de verst tenkelige tider og steder kan håpet vinne fram.

Enestående brevveksling fra livet i Stalins Gulag.
Guri Hjeltnes, VG

Fakta

Om forfatteren

Orlando Figes fikk tilgang til de mange brevene mellom Lev og Sveta, og han fikk også intervjuet de to, som da var i nittiårene. Figes er professor ved University of London, har tidligere utgitt flere andre titler og er oversatt til mange språk.