Meny

Holocaust i Norge

registrering, deportasjon, tilintetgjørelse

«Brulands kunnskap om jødenes situasjon i Norge under krigen er så stor at hans vurderinger får en unik autoritet. Konklusjonen er at nordmenn bidro mer til Holocaust enn vi liker å tenke.»

, Dagbladet Terningkast 5
I april 1940 invaderte tyske tropper Norge. Først nølte nazistene med systematisk å innføre restriksjoner og utskillelse av jødene som ellers i det okkuperte Vest-Europa. Først i januar 1942 ble jødene i Norge systematisk registrert, og legitimasjonskortene deres ble påstemplet en rød «J». Les mer
Vår pris
349,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Vår pris: 349,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Om boka

I april 1940 invaderte tyske tropper Norge. Først nølte nazistene med systematisk å innføre restriksjoner og utskillelse av jødene som ellers i det okkuperte Vest-Europa. Først i januar 1942 ble jødene i Norge systematisk registrert, og legitimasjonskortene deres ble påstemplet en rød «J». Da anslaget mot jødene kom høsten 1942, var det dødelig effektivt.
Hva utløste aksjonen mot jødene i Norge? Hvordan samarbeidet okkupantene og de norske kollaboratørene under aksjonen? Hvorfor ble så mange som 53 prosent av de registrerte jødene i Norge deportert? På den annen side: Hvem hjalp jødene som forsøkte å komme seg unna?

Bjarte Bruland har skrevet den første bredt anlagte, forskningsbaserte boka om Holocaust i Norge. For første gang blir denne historien presentert i sammenheng med hendelsene i Vest-Europa. Førstehånds kildemateriale fra arkiver i inn- og utland støtter forfatterens konklusjoner.

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?