Min side Kundeservice Bli medlem

Hvis dette er et menneske

Hvis dette er et menneske er Primo Levis vitnesbyrd fra Auschwitz. Teksten springer ut av Primo Levis grunnleggende «trang til å la de andre få vite». I sitt vitneprov omformer Levi ekstrem lidelse, ydmykelse, brutalitet, nedverdigelse og smerte til økt innsikt og kunnskap. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvis dette er et menneske er Primo Levis vitnesbyrd fra Auschwitz. Teksten springer ut av Primo Levis grunnleggende «trang til å la de andre få vite». I sitt vitneprov omformer Levi ekstrem lidelse, ydmykelse, brutalitet, nedverdigelse og smerte til økt innsikt og kunnskap.

Bokens tittel, Hvis dette er et menneske, inviterer oss inn i en dyptgående re.eksjon over hva et menneske er, hva som skal til for å gjøre oss til mennesker, og hva som kan ta fra oss det menneskelige. Konsentrasjonsleiren som system hadde som formål å redusere fangene til «undermennesker», hvis eneste berettigelse var funksjonen som ren biologisk arbeidskraft. Romanen kan leses som en personlig beretning om leirerfaringer, men tekstens kanskje like viktige dimensjon er at den representerer et .loso.sk og antropologisk studium av menneskelige ekstremsituasjoner.

Rent konkret skildrer boken perioden fra Primo Levis arrestasjon i 1943 og oppholdet i Auschwitz fram til 18. januar 1945, da russiske styrker befridde leiren.

Etterord ved Margareth Hagen, professor i italiensk litteratur ved Universitetet i Bergen.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
293
ISBN
9788282654937
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Se questo è un uomo
Format
20 x 13 cm
Serie
Auschwitz-trilogien 1

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvis dette er et menneske:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skygge

Erin Hunter
Paperback 
181,- 199,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv