Min side Kundeservice Bli medlem

Hvitt hav

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

VG

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige. Denne gangen spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"... huset var blitt mindre, dørene lavere, vinduene smalere; lukta av mennesker hadde sittet som maling i disse veggene, nå bare som duften av tung, våt jord; hun dro fingertuppen gjennom doggperlene og satte seg på foreldrenes seng, der moren hadde dødd. La Lars ta over Barrøy, var det siste hun sa. - Og reis, du er ung og klok, vend havet ryggen, lær av meg ... Ingrid sa nei.

Året er 1944. Ingrid har vendt tilbake til sin barndoms øy, og tror hun er alene. Hun setter garn og ruster seg for vinteren. Hun klyver over gjerdene som da hun var barn. Men hun er ikke noe barn. Og på uventet vis får hun oppleve kjærligheten gjennom noen intense vinteruker.

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige. Denne gangen spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie.

 

Medlemsvurdering:
Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

Hege

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
234
ISBN
9788202492878
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 14 cm
Nr
8074895
Serie
Barrøy 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

Guri Hjeltnes, VG

"Om denne boka er det ikke annet å si at den er fantastisk. Gripende. Det skyldes minst historien i romanen, og mest selve måten Roy Jacobsen har fortalt den på. Han har en fantastisk historie å fortelle, ja, men den kunne lett ha blitt noe graps av sentimentalitet i en annen forfatters hender. Hos Jacobsen er den blitt til stor, stor kunst."

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Roy Jacobsens roman skaper handling uten de store fakter og effekter. De usagte dramaer ligger i mange av ytringenes undertekst. Gjennom antydningens kunst trekkes leseren hele tiden inn i bokas underliggende spenning som skapes i samspillet og replikkskiftet mellom romanens aktører. Knapt noen annen norsk samtidsforfatter evner som ham å leve opp til den hemingwayske devisen: «Showing, not telling» gjennom et språk som bærer preg av sagaens korthogde stil. Det er mesterlig."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Roy Jacobsen er en virkelig forteller; med evnen til å gi leseren oversikt og detaljer i samme bilde - uten å miste perspektivet.(...) I «Hvitt hav» er livet skildret både vakkert og brutalt."

Anne Scäffer, Bergens Tidende

"Igjen slår Roy Jacobsen til med et mesterverk. Ikke så mykt poetisk som «De usynlige», men poesi likevel - kontant og konsentrert om liv og livsvilkår på den værharde kysten nordpå. (...) Roy Jacobsen viser nok en gang sitt språklige mesterskap omkring grunnleggende arbeidsprosesser og den enkle kommunikasjonen som binder kystfolk sammen."

Aslak Thorsen, Varden

"(...)et ramsalt drama uten litterært sidestykke."

Lars Lilleby Macedo, Trønder-Avisa

"Etter «Hvitt hav» fortoner de to romanene fra øya på Helgelandskysten vel så mye som en jacobsensk variant av Olav Duuns «Juvikfolket», som et forspill til «Seierherrene». Etter andre roman om Ingrid og hennes opplevelser under 2. verdenskrig, vil nok mange lesere håpe på flere romaner om henne og barrøyfolket."

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

"Jacobsens poetiske prosa er overveiende veltemperert og dessuten bemerkelsesverdig rik på tidsriktige og presise substantiver. Blant romanens fremste kvaliteter er dens evne til å fylle værelsene i de tomme husene på Barrøy med spøkelsesaktige spor etter fortiden."

Frode Helmich, Morgenbladet

"HVITT HAV er blitt en storslått fortelling, raffinert og besk, med lang ettersmak. (...)Roy Jacobsens andre roman fra Barrøy, HVITT HAV, er om mulig enda bedre enn «De usynlige». Kanskje fordi den dramatisk oppbygde fortellingen har et ganske annet spenningsnivå, naturlig hjulpet av det rammeverket den er satt inn i."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Roy Jacobsen vender tilbake til den nordnorske kysten og miljøet fra De usynlige. HVITT HAV er lakonisk, dyptloddende norsk litteratur av en type man skulle tro ingen lagde lenger. (...) en ganske kort, men mettet roman skrevet i en tradisjon helt frikoblet fra samtidens jakt på juggel og aktualitet."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

H
Hege – 22.04.2021

– Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

G
Gjermund Almaas Granittvegen 17 2270 Flisa – 10.03.2021

– Begeistret over så fine koppene er. Nydelig design! Interessant å lese boka av Roy Jakobsen om livet på nordlandskysten under og etter krigen - som født underkrigen. Fin måte å skildre livet blant mennesker i en en vanskelig livssituasjon! Har også lest boka som kom etter.

B
Berit Marie Frydenlund – 05.03.2020

– Jeg leste «De usynlige» ved en tilfeldighet. Fantastisk leseopplevelse, og jeg hadde fått med meg at det var en oppfølger som het «Riegels Øyne». Da jeg hentet den, ble jeg klar over Hvitt Hav og måtte ha den også. Super leseopplevelse igjen.

K
Kari – 22.08.2019

– Meget bra.

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– Hvitt hav

A
ATh – 10.10.2017

– skuffende liten leseropplevelse. Kjedelig, fenger ikke, forfatteren holder igjen den gode fortellingen.

A
Anne Th. – 10.10.2017

– Oppfølgeren til De usynlige skuffer. Heldigvis en tynn bok, ellers hadde jeg ikke lest den ferdig. Språket er som vanlig godt, men handlingen er tam og forfatteren griper ikke tak i leseren. Det er noe med historien som virker overfladisk.

G
Gunvor Kristensen – 29.11.2016

– Kjempe god oppfølger til første boka; de usynlige

T
Tove – 13.07.2016

– Ikke lest den enda, men er sikker på at den blir bra :-)

Å
Åse Mariann Gjerde – 31.01.2016

– Kjøpte denne i gave til et familiemedlem til jul. Jeg leser De usynlige, og gleder meg til å låne denne oppfølgeren :-)

M
Marianne Viktoria Løken – 27.01.2016

– Roy Jacobsen skuffer aldri. Veldig bra.

R
Ragnar Åsland – 27.01.2016

– Jeg har ikke lest boka selv. Den er gitt i julegave til min kone, Inger-Lise Haugen Åsland som syntes boka tok seg opp etter en noe treg start, innledning. I alt mener hun det er en god bok.

b
bjoermo3@online.no – 26.01.2016

– Hvitt hav

B
Berit Konstanse Skogland – 14.01.2016

– Noe av det beste jeg har lest, fantastisk begge bøkene.

J
Jan W Holst – 13.01.2016

– Springende, rotete, vanskelig å få tak på fortellingen, men spennende og uforutsigbar

K
Kirsti Hammer – 05.11.2015

– Hvitt hav av Roy Jacobsen er en knallbra oppfølger til De usynlige. Har allerede hørt den da jeg jobber i klargjøringen på et bibliotek, men beholdes ellers som hovedbok fra lydbokklubben for å bli julepresang til en venninne.

A
Astrid – 29.10.2015

– Bra historie men litt forutsigbar. Hans naturskildringer er fantastiske.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitt hav:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 
Vrakeren
Ny!

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
393,- 449,-
 
Gul ubåt
Ny!

Gul ubåt

Jón Kalman Stefánsson
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv