Min side Kundeservice Bli medlem

Hvitt hav

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

VG

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige - en dramatisk kjærlighetshistorie fra Barrøy i året 1944-45. Ingrid tror hun er er alene på øya, men får oppleve en uvanlig forelskelse i noen intense vinteruker. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvitt hav er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige - en dramatisk kjærlighetshistorie fra Barrøy i året 1944-45. Ingrid tror hun er er alene på øya, men får oppleve en uvanlig forelskelse i noen intense vinteruker.

Denne gang spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret, og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie.

Hvitt hav er bind 2 i en trilogi.

Medlemsvurdering:
Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

Hege

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
234
ISBN
9788202511494
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner
Barrøy 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Romanen bæres trygt oppe av en romanforfatter som fører et vidunderlig vakkert språk og har en poetisk kraft. Dialogene og de kraftfulle uttrykkene på lokal dialekt skaper autentisitet. Kapitlene og scene etter scene rundes av med eleganse og finesse. Roy Jacobsen behersker det korte formatet. En fryd for sjel og hjerte.»

Guri Hjeltnes, VG

«Roy Jacobsen står igjen fram som en storartet forteller av det ujålete, medrivende slaget.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Om denne boka er det ikke annet å si at den er fantastisk. Gripende. Det skyldes minst historien i romanen, og mest selve måten Roy Jacobsen har fortalt den på. Han har en fantastisk historie å fortelle, ja, men den kunne lett ha blitt noe graps av sentimentalitet i en annen forfatters hender. Hos Jacobsen er den blitt til stor, stor kunst.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«[...] et ramsalt drama uten litterært sidestykke.»

Lars Lilleby Macedo, Trønder-Avisa

«Etter «Hvitt hav» fortoner de to romanene fra øya på Helgelandskysten vel så mye som en jacobsensk variant av Olav Duuns «Juvikfolket», som et forspill til «Seierherrene». Etter andre roman om Ingrid og hennes opplevelser under 2. verdenskrig, vil nok mange lesere håpe på flere romaner om henne og barrøyfolket.»

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Roy Jacobsen er en virkelig forteller; med evnen til å gi leseren oversikt og detaljer i samme bilde - uten å miste perspektivet. [...] I «Hvitt hav» er livet skildret både vakkert og brutalt.»

Anne Schäffer, Bergens Tidende

«Igjen slår Roy Jacobsen til med et mesterverk. Ikke så mykt poetisk som «De usynlige», men poesi likevel - kontant og konsentrert om liv og livsvilkår på den værharde kysten nordpå. [...] Roy Jacobsen viser nok en gang sitt språklige mesterskap omkring grunnleggende arbeidsprosesser og den enkle kommunikasjonen som binder kystfolk sammen.»

Aslak Thoresen, Varden

«HVITT HAV er blitt en storslått fortelling, raffinert og besk, med lang [...] Roy Jacobsens andre roman fra Barrøy, HVITT HAV, er om mulig enda bedre enn «De usynlige». Kanskje fordi den dramatisk oppbygde fortellingen har et ganske annet spenningsnivå, naturlig hjulpet av det rammeverket den er satt inn i.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

H
Hege – 22.04.2021

– Den flyktige fortellerstilen fascinerer meg så til de grader. Jeg ER på det kjøkkenet, kjenner luktene og ler av kommentarene som er helt autentiske. Samtidig får jeg frysninger av de nydelige bildene språket maler frem. Dette er kunst.

G
Gjermund Almaas Granittvegen 17 2270 Flisa – 10.03.2021

– Begeistret over så fine koppene er. Nydelig design! Interessant å lese boka av Roy Jakobsen om livet på nordlandskysten under og etter krigen - som født underkrigen. Fin måte å skildre livet blant mennesker i en en vanskelig livssituasjon! Har også lest boka som kom etter.

B
Berit Marie Frydenlund – 05.03.2020

– Jeg leste «De usynlige» ved en tilfeldighet. Fantastisk leseopplevelse, og jeg hadde fått med meg at det var en oppfølger som het «Riegels Øyne». Da jeg hentet den, ble jeg klar over Hvitt Hav og måtte ha den også. Super leseopplevelse igjen.

K
Kari – 22.08.2019

– Meget bra.

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– Hvitt hav

A
ATh – 10.10.2017

– skuffende liten leseropplevelse. Kjedelig, fenger ikke, forfatteren holder igjen den gode fortellingen.

A
Anne Th. – 10.10.2017

– Oppfølgeren til De usynlige skuffer. Heldigvis en tynn bok, ellers hadde jeg ikke lest den ferdig. Språket er som vanlig godt, men handlingen er tam og forfatteren griper ikke tak i leseren. Det er noe med historien som virker overfladisk.

G
Gunvor Kristensen – 29.11.2016

– Kjempe god oppfølger til første boka; de usynlige

T
Tove – 13.07.2016

– Ikke lest den enda, men er sikker på at den blir bra :-)

Å
Åse Mariann Gjerde – 31.01.2016

– Kjøpte denne i gave til et familiemedlem til jul. Jeg leser De usynlige, og gleder meg til å låne denne oppfølgeren :-)

M
Marianne Viktoria Løken – 27.01.2016

– Roy Jacobsen skuffer aldri. Veldig bra.

R
Ragnar Åsland – 27.01.2016

– Jeg har ikke lest boka selv. Den er gitt i julegave til min kone, Inger-Lise Haugen Åsland som syntes boka tok seg opp etter en noe treg start, innledning. I alt mener hun det er en god bok.

b
bjoermo3@online.no – 26.01.2016

– Hvitt hav

B
Berit Konstanse Skogland – 14.01.2016

– Noe av det beste jeg har lest, fantastisk begge bøkene.

J
Jan W Holst – 13.01.2016

– Springende, rotete, vanskelig å få tak på fortellingen, men spennende og uforutsigbar

K
Kirsti Hammer – 05.11.2015

– Hvitt hav av Roy Jacobsen er en knallbra oppfølger til De usynlige. Har allerede hørt den da jeg jobber i klargjøringen på et bibliotek, men beholdes ellers som hovedbok fra lydbokklubben for å bli julepresang til en venninne.

A
Astrid – 29.10.2015

– Bra historie men litt forutsigbar. Hans naturskildringer er fantastiske.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitt hav:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv