Meny
 
I dyrets buk - 
   Erik Larson
  
   Lisa Vesterås
  
   H.L.V. Siempre

I dyrets buk

beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin

; Lisa Vesterås (Oversetter) ; H.L.V. Siempre (Oversetter)

«Forfatteren har et godt grep om historiske fakta og vever historien til en spennende thriller. Det har blitt et nærbilde til ettertanke.»

, Telemarksavisa Terningkast 5
Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Les mer
Vår pris
149,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 149,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene. "I dyrets buk" er historieskriving på sitt aller beste, en elegant og detaljert skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen. Gjennom talløse øyenvitneskildringertegner forfatteren et uhyggelig og mangesidig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken alvorlig fare Hitler utgjorde, før det var for sent og Europa sto i brann. Erik Larson (f. 1954) er en amerikansk historiker og forfatter.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Fredrik Strøm, Telemarksavisa
Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Font
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788281692251
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: In the garden of beasts
Format: EPUB
Filstr: 2.9 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Forfatteren har et godt grep om historiske fakta og vever historien til en spennende thriller. Det har blitt et nærbilde til ettertanke.»

, Telemarksavisa Terningkast 5

«En sjeldent god og skremmende skildring av 1930-årenes Berlin ... Det er et ufattelig fascinerende stoff Larson bretter ut - her er personlig drama og storpolitikk side om side. Forfatteren er godt opplest på perioden, så her er mye å hente både for leg og lærd.»

, VG Terningkast 5

«Boka er virkelig god ... nøktern og likefram uten de store stilistiske eller språklige fakter. Men nettopp det kler et stoff som taler så sterkt for seg selv. Vi vet jo alle hvilket mareritt dette endte i, og den kunnskapen ligger som en mørk himmel over hele leseropplevelsen ... en dyster og skremmende skildring av et sivilisert samfunns vei inn i barbariet.»

, Klassekampen

«Det er en fantastisk fortelling Erik Larson har prestert, som overgår det meste av det jeg har lest i dokumentarsjangeren.»

, NRK

«Besettende og nifst om Hitlers maktovertakelse. For mens kongressene danset på nypolert parkett, SS-herrer i plettfrie uniformer svermet med sine damer i Tiergarten, champagnen fløt, torturister drakk som svin eller nøt tekkelig sin formiddagste på Hotel Adlon, reiste det seg et uhyggelig Ragnarokk i bakgrunnen. I kontrasteringen av alt dette, er denne boken et historisk mesterverk. »

, Adresseavisen

«Møtet med Hitlers nærmeste er fascinerende på en ny måte - forfatterens research har skapt en større helhet i hva som egentlig skjedde i spesielle miljøer i Tyskland før 2. verdenskrig bryter ut.»

, Gjengangeren

«Drivende godt skrevet.»

, Trønder-Avisa