Min side Kundeservice Bli medlem

I skyggen mellom trærne

om krig og ansvar

«Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet. Kort tid etterpå satte min bestefar seg på sykkelen og forlot slektsgården i Ås for å dra i krigen. Hans yngre bror ble igjen på gården. Les mer

299,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet. Kort tid etterpå satte min bestefar seg på sykkelen og forlot slektsgården i Ås for å dra i krigen. Hans yngre bror ble igjen på gården. Seinere meldte han seg inn i Nasjonal Samling, og ble en overbevist nazist. I årene rett etter krigen skal ikke de to brødrene ha vekslet et ord, selv om de bodde under samme tak. Lenge var det alt jeg visste. Så, nesten 70 år seinere, leste jeg i en avisartikkel at min grandonkel hadde ledet Statspolitiets avdeling i Stavanger og vært ansvarlig for jødeaksjonen der høsten 1942. I alt ble 773 norske jøder deportert til tyske konsentrasjonsleirer i løpet av okkupasjonstida. Med ett var ikke historien lenger noe avsluttet, men noe åpent, mørkt og levende. Denne boken er et forsøk på å undersøke og forstå det som skjedde.»

Torgeir E. Sæveraas (f. 1976) er utdannet historiker, og disputerte på en avhandling om okkupasjonshistorie ved NTNU i januar 2017. Foruten en rekke faglige arbeider om blant annet krigs- og militærhistorie har han tidligere også publisert en skjønnlitterær roman (Stridsrasjoner, Aschehoug 2009). Han arbeider i dag som forsker ved Forsvarets stabsskole.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243012288
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
I skyggen mellom trærne

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I skyggen mellom trærne:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv