Min side Kundeservice Bli medlem

Ildveien

roman : et historisk drama fra krigen i Finnmark og på Nordkalotten 1944–1945

Finnmark 1944. Tyskerne er på vikende front, og russerne er på vei mot Kirkenes. Byen bombes nesten daglig. Eliissá jobber hos direktøren for Sydvaranger gruve. Den russiske samen Ovllá er innrullert som spesialsoldat ved Litzafronten nær Murmansk. Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag
Finnmark 1944. Tyskerne er på vikende front, og russerne er på vei mot Kirkenes. Byen bombes nesten daglig. Eliissá jobber hos direktøren for Sydvaranger gruve. Den russiske samen Ovllá er innrullert som spesialsoldat ved Litzafronten nær Murmansk. Martin er en tysk offiser som må forlate kjæresten Elise i Alta. Hun er mistenkt for spionasje, og Martin gjør alt for å beskytte henne. Høsten 1944 kollapser Litzafronten. Over to hundre tusen tyske soldater flykter fra russerne sørover gjennom Kirkenes. Finnmark står i flammer, og sivilbefolkningen tvangsevakueres. Ovllá, Eliissá og Martin blir alle en del av vanviddet og kaoset. De må sammen, og hver på sin kant, kjempe for livet og verdigheten for ikke å gå til grunne under flukten - og i terroren som utspiller seg.

«Ildveien» er en historisk roman inspirert av virkelige hendelser. Men den er også fortellingen om menneskers vilje, håp og overlevelsesevne når alle valg er like umulige.

«Ildveien» er fjerde og siste bind i en serie frittstående og avsluttende romaner. «Seks dager i april» er den første, «Den tapte våren» den andre, og «Askefall» den tredje i serien «Krigen i nord 1-4».

Detaljer

Forlag
SeñorC
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
291
ISBN
9788293621089
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Ildveien:Et historisk drama fra krigen i Finnmark og på Nordkalotten 1944–1945
Format
22 x 15 cm
Serie
Krigen i Nord-Norge 4

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ildveien:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv