Jeg vil dø for mitt land

historen om frontkjemperen Sigurd Stensvaag

Professor Stein Ugelvik Larsen, som skrev boken Blodbadet i Karelen, skildrer her frontkjemperen Sigurd Stensvaags liv før og under andre verdenskrig. Stensvaag arbeidet aktivt for Nasjonal Samling under krigen i Norge og ble drept på Hasselmann-høyden i den russiske del av Karelen i juni 1944 i kamp med russiske styrker. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Professor Stein Ugelvik Larsen, som skrev boken Blodbadet i Karelen, skildrer her frontkjemperen Sigurd Stensvaags liv før og under andre verdenskrig. Stensvaag arbeidet aktivt for Nasjonal Samling under krigen i Norge og ble drept på Hasselmann-høyden i den russiske del av Karelen i juni 1944 i kamp med russiske styrker. Fortellingen bygger på Stensvaags egne dagbøker fra krigsårene og dette gir en unik dokumentasjon om livet til frontkjempere og de synspunkter de hadde.
I denne boken analyserer Ugelvik Larsen nøkternt og saklig frontkjempernes motivasjon for å kjempe på tysk side. Forklaringene er mange. Noen er oppspinn, andre er reelle. Ugelvik Larsen har engasjert seg sterkt i arbeidet med å få levningene av norske frontkjempere hjem til Norge, et arbeid som er støttet av Utenriksdepartementet. Boken Blodbadet i Karelen, som kom i 2015, ble innkjøpt av Kulturrådet til norske biblioteker.

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
328
ISBN
9788283230413
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Jeg vil dø for mitt land
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg vil dø for mitt land:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ice

Marco Tedesco
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv