Min side Kundeservice Bli medlem

Kampen om skolen

nazifisering og lærernes motstand i det okkuperte Norge

Kampen om skolen i det okkuperte Norge ble oppfattet som en kamp om hele nasjonens frem.tid. Den som kontrollerte skolen kontrollerte landet.

Motpartene - Nasjonal Samling og den tyske okkupasjonsmakten på den ene siden og de norske lærerne på den andre - var klar over at den som vant ungdommen, fikk muligheten til å forme fremtidens Norge. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kampen om skolen i det okkuperte Norge ble oppfattet som en kamp om hele nasjonens frem.tid. Den som kontrollerte skolen kontrollerte landet.

Motpartene - Nasjonal Samling og den tyske okkupasjonsmakten på den ene siden og de norske lærerne på den andre - var klar over at den som vant ungdommen, fikk muligheten til å forme fremtidens Norge. Hvem skulle få bestemme læreplanene, hvilke undervisningsmidler skulle tas i bruk eller hvilke lærere skulle få lov til å undervise? Skolen ble derfor en av de mest sentrale kamparenaer hvor Nasjonal Samling søkte å gjennomføre sin fremtidsversjon, et nasjonalsosialistisk, norsk folkefellesskap.

Nicola Karcher avdekker nye sider ved forsøkene på å utvikle en nasjonalsosialistisk skole i Norge. Hva var det for en ideologi NS mente skulle gjennomsyre skolen og hvilke idealer skulle være førende? Og ikke minst: hvorfor fikk lærernes motstandskamp en slik enestående gjennomslagskraft?

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
307
ISBN
9788282654555
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Kampen om skolen
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kampen om skolen:

Hagelin

Nina Drolsum Kroglund
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ibsen

Sverre Mørkhagen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv