Min side Kundeservice Bli medlem

Knut Hamsun og det norske Holocaust

"Et hvidt Fyrtaarn midt i et grumset Menneskehav"

Hamsuns roman Markens Grøde ble utgitt 1. desember 1917. Romanen ble en salgssuksess, også internasjonalt, især etter at forfatteren mottok Nobelprisen for den i 1920. På dagen 25 år etter utgivelsen, den 1. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hamsuns roman Markens Grøde ble utgitt 1. desember 1917. Romanen ble en salgssuksess, også internasjonalt, især etter at forfatteren mottok Nobelprisen for den i 1920. På dagen 25 år etter utgivelsen, den 1. desember 1942, markerte Aftenposten jubileet med en artikkel som hyllet Hamsun og romanen. Samme dag ble Israel Leib Sachnowitz drept i konsentrasjonsleiren Auschwitz. Det ble slutten på en ideologisk kamp mellom den jødiske handels- mannen og den norske bonden som Hamsun hadde fremstilt 25 år tidligere i den romanen han nå ble hyllet for. Som følge av omfattende registreringer og arrestasjoner i Vestfold var 31 av fylkets 41 fastboende jøder blitt deportert. Syv av Israels åtte barn ble drept.

I denne boken leses Hamsuns forfatterskap i lys av de historiske kjensgjerningene. Israel og hans familie, som Hamsun kjente fra sin tid i Larvik, gir navn og ansikt til det folkemordet som foregikk rett i nærheten, men som norske litteraturforskere og historikere lenge har holdt på en armlengdes avstand. På Torvet 4 i Larvik ligger det i dag ni snublesteiner over familien Sachnowitz, én av dem til minne om Herman, som overlevde. Ingen av de ansvarlige for registreringen og arrestasjonene i fylket ble dømt for medvirkning.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
551
ISBN
9788282655750
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Knut Hamsun og det norske Holocaust
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Knut Hamsun og det norske Holocaust:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
 

Sirkel

Mac Barnett
Innbundet 
227,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv