Meny
Knut Hamsun - Tore Rem

Knut Hamsun

reisen til Hitler

«Tore Rems bok inneholder nytt stoff om møtet mellom Hamsun og Hitler og om Marie Hamsuns politiske syn, alt fortalt i et smidig språk og med et fast fortellergrep.(...)"Reisen til Hitler" er ikke bare en lesernytelse, men også en usedvanlig vakker bok med et fint utvalg av fotografier og en utsøkt layout.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6
KRITIKERPRISEN FOR BESTE SAKPROSABOK 2014.

Lørdag 26. juni 1943 tok Adolf Hitler imot den verdensberømte norske forfatteren Knut Hamsun i sitt hovedkvarter Berghof. Ganske raskt utviklet dette møtet seg til en katastrofe. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Lørdag 26. juni 1943 tok Adolf Hitler imot den verdensberømte norske forfatteren Knut Hamsun i sitt hovedkvarter Berghof. Ganske raskt utviklet dette møtet seg til en katastrofe. Samtidig som han insisterte på sin troskap mot Føreren, talte Hamsun ham midt imot. Det endte med at en svært irritert Hitler brått avsluttet seansen. Han skal ha vært rasende i dagevis etterpå, og frabedt seg ytterligere besøk av slike kunstnerskikkelser.

Basert på et rikt nytt kildemateriale forteller Tore Rem for første gang historien om dette spektakulære øyeblikket i sin fulle bredde. Hva var det egentlig som skjedde da disse to ulike autoritetene støtte sammen? Hvordan kunne dikteren Hamsun tro at han skulle overbevise diktatoren Hitler? Hva er forholdet mellom kunst og politikk, mellom kultur og nazisme?

Knut Hamsun. Reisen til Hitler handler først og fremst om de sju dagene Hamsun er på reise til og fra Hitler, men den begynner med forfatterens livsreise. Fra opprøret mot Ibsen, via Nobelpris og berømmelse, til Ossietzky-saken, krigsskriveriene og forfatterens forhold til "jødespørsmålet". Slik belyser denne boka ikke bare den begivenhetsrike, kortere reisen til Hitler, men også episoder fra den lengre reisen som formet Hamsuns holdninger og selvforståelse.

Reisen til Hitler er en nytelse å lese - her er nær historie levendegjort med sitrende nerve og brennende engasjement.
Jon H. Rydne, VG
Nitid, spennende og overveldende dokumentert: Tore Rems nye bok belyser Hamsuns vei til nazismen og Hitler, uten å rokke ved det grunnleggende gåtefulle hos den splittede dikteren.
Dagsavisen
Reisen Tore Rem tar oss med på, er velkomponert, frisk og nyskapende (...) det er Hamsuns lange og korte reise i massedrap-ideologiens tjeneste som gjør denne boka til en leseopplevelse.
Torgeir Larsen, nrk.no/kultur/litteratur
ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG
Terningkast 6 Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 395
ISBN: 9788202413736
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Kritikerprisen. Sakprosa 2014
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Tore Rems bok inneholder nytt stoff om møtet mellom Hamsun og Hitler og om Marie Hamsuns politiske syn, alt fortalt i et smidig språk og med et fast fortellergrep.(...)"Reisen til Hitler" er ikke bare en lesernytelse, men også en usedvanlig vakker bok med et fint utvalg av fotografier og en utsøkt layout.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Tore Rems verk om Knut Hamsuns møte med Hitler er blitt et fyldig, ofte svært spennende og innsiktsfullt verk, og det konfronterer oss nok en gang med «ubehaget i historien». Kanskje det viktigste denne boka bidrar til er at den på så insisterende vis bidrar til å gjøre mytene rundt Knut Hamsun mer gjennomsiktige.»

, Dagsavisen

«... en befriende bok. Befriende fordi Rem nærmer seg de vanskelige Hamsun-spørsmålene på en klok, åpen og grundig måte.»«... forholder seg til stoffet på en lite fordømmende måte.»

, Klassekampen

«Tore Rems overbevisende og viktige bok. (...) På følsomt vis demonstrerer han Hamsuns forvandling fra antiautoritær individualist til den stivnede, litterære førerrollen han etter hvert gjorde til sin.(...)Rem [...] myndiggjør dikteren på forbilledlig vis.»

, Morgenbladet

«Med en slik bok skulle man tro forlaget og forfatteren har funnet en publikumstreffer, egnet både for et tabloidpublikum, et litterært publikum, annen verdenskrignerder og dem som leter etter julegaven til far. Historien har stoff i seg til å fascinere dem alle. [...] Tore Rem er en dreven forteller og har funnet mye nytt kildemateriale til belysning av det evig omdiskuterte Hamsun-dilemma: Hvordan kunne skaperen av så lysende diktning opptre som politisk idiot og forræder?»

, Aftenposten

«Rems bok er usedvanlig velskrevet og velregissert og basert på et solid kildearbeid. [...] Boken er en bragd.»

, Arr. Idehistorisk tidsskrift

«Vidunderlig bog... Det gælder såvel dens form som dens indhold. Den er skrevet i et dejlig klart, rigt og oplysende sprog. Den er spændende og stilistisk elegant komponeret. Ren fornøjelse at læse. ... Bogen er en fryd bare at blade i. Oplagt som julegave til enhver litterært og historisk interesseret læser.»

, Flensborg Avis