Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Kongens nei

10. april 1940

«Det er blitt en bok som fortjener en stor leserkrets, og det er en bok unge mennesker som bare kjenner skjebnedagene fra skolens historietimer bør lese.»

Jens Vetland, Fædrelandsvennen

Senkningen av krysseren Blücher i morgentimene 9. april 1940 innledet et kappløp uten sidestykke i nyere norsk historie. Hitlers dristige plan om en rask okkupasjon av Norge hadde mislyktes, og i et forsøk på å unngå et tilbakeslag i Oslo iverksatte der Führer og hans medsammensvorne en kynisk kriseplan: Kongefamilien og regjeringen skulle tvinges til kapitulasjon gjennom morderiske anslag av Nazi Tysklands elitestyrker. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Senkningen av krysseren Blücher i morgentimene 9. april 1940 innledet et kappløp uten sidestykke i nyere norsk historie. Hitlers dristige plan om en rask okkupasjon av Norge hadde mislyktes, og i et forsøk på å unngå et tilbakeslag i Oslo iverksatte der Führer og hans medsammensvorne en kynisk kriseplan: Kongefamilien og regjeringen skulle tvinges til kapitulasjon gjennom morderiske anslag av Nazi Tysklands elitestyrker. I en forrykende skildring med basis i nye og tidligere ubrukte kilder beskriver forfatteren Alf R. Jacobsen kongen og regjeringens flukt fra Oslo forfulgt av topptrente fallskjermjegere og bombefly. Kongens nei til underkastelse i dagene som fulgte, ble grunnlaget for motstandskampen og sikret kongehusets stilling i det norske folk. Kongens nei forteller om kong Haakons og kronprins Olavs ranke holdning i de mørkeste timene da mange ville gi opp. Boken gir også den første beskrivelsen av Hitlers elitesoldater i fallskjermjegerbataljonen, som fikk sin ilddåp i Norge.

Medlemsvurdering:
En suveren bok! Så spennende at jeg knapt kunne legge den fra meg, og så dramatisk, og samtidig avslørende. Kan bare anbefale denne på det sterkeste; her får man et unikt innblikk i norsk historie som alle bør kjenne til.

EWA

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202776343
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er blitt en bok som fortjener en stor leserkrets, og det er en bok unge mennesker som bare kjenner skjebnedagene fra skolens historietimer bør lese.»

Jens Vetland, Fædrelandsvennen

«Er det mulig å gi god kritikk til en ny bok om aprildagene 1940 som ikke inneholder noe vesentlig nytt? Ja, når forfatteren heter Alf R. Jacobsen. For her står og faller alt med fortellerteknikk og formuleringsevne. Og den kunsten behersker Jacobsen til fingerspissene. »

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Medlemmers vurdering

S
Svein A. Strømme – 06.03.2019

– Ei svært spennande bok om aprildagane 1940.

E
EWA – 12.02.2018

– En suveren bok! Så spennende at jeg knapt kunne legge den fra meg, og så dramatisk, og samtidig avslørende. Kan bare anbefale denne på det sterkeste; her får man et unikt innblikk i norsk historie som alle bør kjenne til.

I
Iren G. Gundersen – 24.12.2016

– Min mann sier denne er veldig bra! Har gitt bort i gave den jeg har kjøpt i bokklubben

L
Liv Helgesplass Flatin – 24.10.2016

– En flott bok

B
Britt Kaasa – 19.10.2016

– Kongens nei

J
Jarle Aas – 06.04.2016

– Typisk for Alf R Jacobsen. Alt han skriver bære preg av grundig arbeid. Det er godt skrevet, tenkt og følt og kan kanskje nå andre lesere som ikke i utgangspunktet er så interessert i historie

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongens nei:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv