Min side Kundeservice Bli medlem

Min mor valgte meg

et krigsbarns familiehistorie

Narvik!!! Skrev Heinz Herresthal i årboken sin den 3. mai 1941. Det var flere måneder siden musikerne i militærkorpset hadde fått ordre om å dra til Norge for å underholde de tyske soldatene i Narvik. Endelig var de fremme, og Heinz var lykkelig for at han hittil hadde sluppet å delta i krigshandlinger. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Narvik!!! Skrev Heinz Herresthal i årboken sin den 3. mai 1941. Det var flere måneder siden musikerne i militærkorpset hadde fått ordre om å dra til Norge for å underholde de tyske soldatene i Narvik. Endelig var de fremme, og Heinz var lykkelig for at han hittil hadde sluppet å delta i krigshandlinger. Noen måneder senere fortsatte han å skrive i årboken. Bakerst hadde han laget en liste med navn og adresser. Bare et av navnene var norsk, men det var til gjengjeld skrevet med uthevet skrift: Bjørg Nordsjø. Han hadde møtt kvinnen i sitt liv.
I motsetning til mange skildringer av norske kvinner som forelsket seg i fienden, har denne historien en lykkelig slutt. Boken er en fortelling om sterke og målbevisste kvinner. Den handler også om den kulturelle bakgrunnen til Bjørg og Heinz og deres kamp for et verdig liv i etterkrigstiden. Boken har menneskelige og krigshistoriske dimensjoner som gjør den til noe langt mer enn en familiekrønike.

Detaljer

Forlag
Ad notam
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
448
ISBN
9788283131499
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Min mor valgte meg
Format
22 x 16 cm
Serie
Bastions kulturhistoriske utgivelser

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min mor valgte meg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jonas
-25 %

Jonas

Jens Bjørneboe
Paperback 
134,- 179,-
 
Kudos
-25 %

Kudos

Rachel Cusk
Paperback 
172,- 229,-
 

Klopp

Raphael Honigstein
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv