Min side Kundeservice Bli medlem

Møllergata 19

Gestapos fengsel

«Boken Møllergata 19 gjør inntrykk, det er et skikkelig stykke håndverk, i en lavmælt prosa.» «Denne boken er et referanseverk, her kan man slå opp og finne mye på ett sted.»

Guri Hjeltnes, VG

Under 2. verdenskrig var det nærmere 40?000 nordmenn som fikk personlige erfaringer med innsiden av nazistenes fengsler, fangeleirer og konsentrasjonsleirer. De ble arrestert på bakgrunn av mistanke om motstandsrelatert virksomhet, for sin politiske- og religiøse overbevisning, for avvikende seksuell legning, eller for at de var jøder eller rom. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager
Under 2. verdenskrig var det nærmere 40?000 nordmenn som fikk personlige erfaringer med innsiden av nazistenes fengsler, fangeleirer og konsentrasjonsleirer. De ble arrestert på bakgrunn av mistanke om motstandsrelatert virksomhet, for sin politiske- og religiøse overbevisning, for avvikende seksuell legning, eller for at de var jøder eller rom. Mange ble politiske fanger på ubestemt tid - overlatt til tysk justis og en skjebne de ikke lenger var herre over. I overkant av 7000 mennesker ble satt inn i det tyske sikkerhetspolitiets beryktede sentralfengsel - skrekk-kabinettet i Møllergata 19.

Her belyses de arrestertes historie i et bredt perspektiv - veien til fengsling, tortur og videre skjebne. En av dem som skulle stifte bekjentskap med råskapen til dette tyske systemet var den unge jusstudenten Viggo Waldemar Aagaard. Som politisk fange skrev han flere brev som ble smuglet ut fra nr. 19. Brevene representerer en unik historisk kilde og synliggjør sentrale sider ved fangetilværelsen i fengselet. De er gjengitt i sin helhet - med tilleggskommentarer av Aagaard. I løpet av fem vanskelige år ble nr. 19 et viktig symbol på norsk motstandskamp. Således kommer boken også tett på overgriperne. Hvem var de?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
308
ISBN
9788202826192
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Boken Møllergata 19 gjør inntrykk, det er et skikkelig stykke håndverk, i en lavmælt prosa.» «Denne boken er et referanseverk, her kan man slå opp og finne mye på ett sted.»

Guri Hjeltnes, VG

«bringer detaljerte rapporter om grusom tortur og hjerteskjærende skjebner i Oslos «krigsfengsel». ... Boka er en rystende skildring av det som foregikk i bygget i perioden 1940-45 da Norge var okkupert av Hitlers Tyskland.»

Jon Rognlien, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Møllergata 19:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Anna O
Ny!

Anna O

Matthew Blake
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv