Min side Kundeservice Bli medlem

Morfar pustet med havet

roman

«Hun kan dreie en historie, Trude Teige. Nå har hun reist tilbake i krigshistorien, til dramaet i Østen – og til japansk fangenskap. Det er en bok med et mektig stoff og atskillig nerve.»

Guri Hjeltnes, VG

Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid.

Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Hva skjedde med Konrads bror?

En gripende, opprørende og vakker fortelling som viser hvordan kjærlighet, mot og vennskap kan berge mennesker når livet faller fra hverandre.

«Hun kan dreie en historie, Trude Teige. Nå har hun reist tilbake i krigshistorien, til dramaet i Østen - og til japansk fangenskap. Det er en bok med et mektig stoff og atskillig nerve.» Guri Hjeltnes, VG

Medlemsvurdering:
Dette er en av de beste bøkene jeg har lest… Sååå spennende,gode skildringer og personkarakteristikker. Jeg visste lite om krigen som foregikk i Asia, og visste iallefall lite om at nordmenn ble utsatt for dette … Anbefaler boka på det varmeste… Trude Teige skuffer aldri…

Jorid Helen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203369322
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Hun kan dreie en historie, Trude Teige. Nå har hun reist tilbake i krigshistorien, til dramaet i Østen – og til japansk fangenskap. Det er en bok med et mektig stoff og atskillig nerve.»

Guri Hjeltnes, VG

Medlemmers vurdering

J
Jorid Helen – 06.02.2024

– Dette er en av de beste bøkene jeg har lest… Sååå spennende,gode skildringer og personkarakteristikker. Jeg visste lite om krigen som foregikk i Asia, og visste iallefall lite om at nordmenn ble utsatt for dette … Anbefaler boka på det varmeste… Trude Teige skuffer aldri…

K
Kari – 07.02.2023

– Liker veldig godt Trude Teige sine bøker. Var fornøyd med Med Morfar puster med havet. Anbefales.

T
Toril Sehested Zakariassen – 07.02.2023

– Kjempebra bok om krigen jeg ikke viste noe om!!

B
Bjørn Hoenvoll – 06.08.2022

– Liker godt blandingen av fiction og virkelige hendelser. Har stor gled e av de fleste av bøkene til Teige

B
Bjørn Hoenvoll – 06.08.2022

– Liker godt blandingen av fiction og virkelige hendelser. Har stor gled e av de fleste av bøkene til Teige

S
Siv Hansen – 28.06.2022

– Fantastisk lettlest bok

B
Bente – 28.06.2022

– Beste bok jeg har lest på lenge.

L
Lisbeth Gjerde – 22.09.2021

– Anbefaler oppfølgeren til "Mormor danset i regnet" til andre leseglade personer.

S
Sygni K. Lohne – 21.09.2021

– Rørende og vakker fortelling med utgangspunkt i reelle opplevde historier. Trude Teige skuffer ikke. Jeg klarte ikke å legge boken fra meg. Anbefaler også «Mormor danset i regnet».

A
Anne Hilde Årseth – 31.08.2021

– Fantastisk skrevet med innlevelse og følsomhet, om et viktig tema i vår historie. Jeg likte også veldig godt hennes forrige bok, "Mormor danset i regnet" som knytes finurlig sammen med denne på slutten <3

H
Helga Vaaje Haga – 26.08.2021

– Morfar puster med havet

S
Solveig – 25.08.2021

– Morfar pustet med havet

A
Astri Westgaard – 24.08.2021

– Morfar pustet med havet

R
Rune Grønningen – 24.08.2021

– Falt ikke ismak

E
Else Mari Hansen – 24.08.2021

– Morfar pustet med havet

P
Pensjonist – 24.08.2021

– Veldig flott bok, interessant og lett lest. Flott forfatterskap.

K
Kari Jæger Holm – 24.08.2021

– Nydelig bok ! Trude Teige har en fantastisk fortellerevne.

J
Jarle Aaa – 24.08.2021

– Overraskende blanding av sanne hendelser om krigsseilerere og japansk fangenskap. En god bok jeg anbefaler og som jeg selv kommer til å lese om igjen.

K
Kirsten – 24.08.2021

– Dette er en slukebok, ihvertfall etter min mening. Velskrevet, spennende og meget troverdig. Liker man bøker som omhandler 2. verdenskrig i romanform er denne et must.

M
Maria Linde – 27.07.2021

– Trude Teige har en egen evne til å skrive gode romaner. Mormor danset i regnet var vidunderlig. Jeg elsket også denne. Man får inn både historie og nenneskeskjebner bygget fra hennes egen familue. Da blir det troverdig.🙏🏻❤️

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.07.2021

– «Hvis du blir redd eller lei deg skal du bare puste med havet» lærte Juni av morfaren sin som liten. Men hvor han hadde det fra ble aldri fortalt, det skulle morfar etter planen fortelle når Juni ble større. Slik ble det aldri. Juni skjønte såpass som at det ikke var mormoren han hadde det fra, men noe mer om hvor dette fikk Juni aldri vite. Ikke før nå, ikke før hun rydder opp etter besteforeldrene sine. Men hvorfor er det slik, hvorfor ble morfarens opplevelser aldri snakket om. Hvorfor delte han aldri med de rundt seg hva han hadde vært gjennom som ung. Var det for å skåne menneskene rundt seg, var det for å skåne seg selv? Trude Teige har igjen skrevet en rørende og sterk fortelling om en av krigens ukjente historier. Dette er en historie som sitter i, lenge etter at siste side er lest.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Morfar pustet med havet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv