Min side Kundeservice Bli medlem

Nådeløse nordmenn

Gestapo 1940-1945

Den tyske okkupasjonsmakten hadde et stort behov for å ha kontroll med den norske befolkningen. All motstandsvirksomhet innenfor landets grenser måtte kartlegges og bekjempes. Dette arbeidet ble organisert av det tyske sikkerhetspolitiet. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Den tyske okkupasjonsmakten hadde et stort behov for å ha kontroll med den norske befolkningen. All motstandsvirksomhet innenfor landets grenser måtte kartlegges og bekjempes. Dette arbeidet ble organisert av det tyske sikkerhetspolitiet. Mest kjent er det tyske sikkerhetspolitiets avdeling IV, Geheime Staatspolizei, ofte kun omtalt som Gestapo. Denne avdelingen var den utøvende, eller operative, delen av virksomheten.

Et betydelig antall nordmenn ble vervet til tjeneste hos det tyske sikkerhetspolitiet. Totalt er det snakk om mange hundre norske statsborgere. Mange av dem fungerte i det skjulte som informanter og angivere, men en del utførte også andre politifaglige oppgaver. For første gang vil det bli gitt en samlet fremstilling av hvem de var, hva slags tjeneste de utførte, hvilke forbrytelser de var med på og hva om skjedde med dem under og etter rettsoppgjøret etter krigen.

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248915621
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Nådeløse nordmenn
Serie
Nådeløse nordmenn 3

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nådeløse nordmenn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv