Norske frivillige i Waffen-SS

Over 5000 nordmenn meldte seg frivillig for å kjempe på nazistenes side under annen verdenskrig. Vel 900 av dem kom aldri hjem. Motivene deres var sammensatte, men noen fellestrekk hadde de. Blant annet var behovet for å rettferdiggjøre valget sitt viktig, og i likhet med sine tyske våpenbrødre var de flinke til å dokumentere livet ved fronten. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Over 5000 nordmenn meldte seg frivillig for å kjempe på nazistenes side under annen verdenskrig. Vel 900 av dem kom aldri hjem. Motivene deres var sammensatte, men noen fellestrekk hadde de. Blant annet var behovet for å rettferdiggjøre valget sitt viktig, og i likhet med sine tyske våpenbrødre var de flinke til å dokumentere livet ved fronten. Selv om dette livet bar pregav dødens nærhet, er det likevel et annet inntrykk man får når man får se bildene de tok.

Denne boken inneholder en utrolig samling fotografier som hovedsakelig stammer fra frontkjemperne selv. Her er mer enn 1000 tidligere upubliserte bilder. Fra Østfronten får vi blant annet se frontkjempere som poserer og smiler mot kameraet, skåler til fotografen, sørger i en kamerats begravelse eller kryper sammen i skyttergravene når de russiske stalinorglene spiller opp. I tillegg inneholder boken avslørende bilder fra frontkjemperkontoret i Oslo - og den gir deg et blikk inn i det ukjente livet til frontsøstrene.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
540
ISBN
9788282115155
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Norske frivillige i Waffen-SS
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske frivillige i Waffen-SS:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kongen

Tor Bomann-Larsen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Droner

Heidi Pettersen
Paperback 
163,- 179,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv