Norske krigsdekorasjoner

for innsats under andre verdenskrig

Da det tyske angrepet på Norge i april 1940 brakte andre verdenskrig til landet, fantes det ingen levende tradisjon for dekorering av personlig innsats i kamp eller andre særlige fortjenester av Norges forsvar. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Da det tyske angrepet på Norge i april 1940 brakte andre verdenskrig til landet, fantes det ingen levende tradisjon for dekorering av personlig innsats i kamp eller andre særlige fortjenester av Norges forsvar. Det fantes ingen dekorasjoner for slike formål.
Krigskorset og Krigsmedaljen ble innstiftet ved kongelig resolusjon i mai 1941. De første tildelinger skjedde samme høst. Dekorering opphørte formelt i 1949. Likevel er flere enn 20 000 medaljer utdelt i 1980-årene. I alt er det utdelt flere enn 40 000 norske krigsdekorasjoner for innsats under andre verdenskrig. Regjeringen gjeninnførte i 2009 krigsdekorasjonene for å kunne påskjønne innsats i samtiden. Det ble samtidig bestemt at dekorasjonssaker tilknyttet andre verdenskrig skulle undersøkes.
Var det noen som var forbigått ved dekorering på grunn av hemmelighold, manglende kunnskap eller politiske forhold? Hva med kommunistene, kvinnene og innsatsen i nord? Og hva har egentlig gutta på skauen fått? Denne boken er resultatet av disse undersøkelsene og søker å besvare slike spørsmål.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
354
ISBN
9788282651950
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Norske krigsdekorasjoner
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske krigsdekorasjoner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Cuba

Ragnar Åsland
Innbundet 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv