Meny
 
Norske kvinner i krig - Mari Jonassen

Norske kvinner i krig

1939-1945

«I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.»

, Dagbladet Terningkast 5
Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningtrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet. Les mer
Historie
Kvinnehistorie
Krig
Illustrert
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningtrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet. Likevel er deres innsats som regel blitt feid under teppet. Dessuten har kvinnene selv ofte kviet seg for å stå fram med sine opplevelser. Norges kvinner i krig fyller ut en stor, hvit flekk i okkupasjonshistorien. Mari Jonassen peker ikke bare på forsømmelsene som har preget tidligere fremstillinger. Hun får et nytt og langt mer sammensatt bilde til å tre fram, basert på hundrevis av intervjuer som til nå har ligget ubenyttet i arkivene på Norges Hjemmefrontmuseum. Boka byr på en mengde ukjente historier fra hele landet og er forsynt med et omfattende navneregister.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Inger Bentzrud, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788203269202
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 23.0 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Ved å fremheve norske kvinners krigsinnsats gir Mari Jonassen oss nye og fruktbare perspektiv på andre verdenskrig ... en bok spekket med skjebner, men den gir oss også nye briller å se krigen med.»

, Aftenposten

«Mari Jonassen er ein erfaren forfattar og biograf, men framfor alt ein dyktig historikar. Ho går til dei opphavlege kjeldene og nøyer seg aldri med sekundærkjelder, og ho er oppdatert på nyare forsking. Dette er eit verk som synleggjer hårreisande manglar ved nyare norsk historieskriving. Prosaen flyt lett, og Jonassen held ein nøktern tone midt i det mest dramatiske og opprørande. Det gir teksten autoritet og styrke. Les Mari Jonassen og bli klok.»

, Dag og Tid

«Denne boken skulle ha vært skrevet for lenge siden. Nå har Mari Jonassen gjort det. Med glans.»

, bokstaver.no