BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Olav V

Krigeren 1940-1945

«Biografi i særklasse»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Kong Olav V - Krigeren av Tore Rem tar for seg årene 1940-1945. Etter å ha strevd med å finne seg til rette som kronprins, finner han endelig en rolle. Det andre bindet i den store fortellingen om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kong Olav V - Krigeren av Tore Rem tar for seg årene 1940-1945. Etter å ha strevd med å finne seg til rette som kronprins, finner han endelig en rolle. Det andre bindet i den store fortellingen om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien. I disse årene skal Olav både få prøvd seg og brukt seg på helt nye vis. Uten å forstå krigen, og hans rolle i den, er det umulig å forstå Olav, hvem han var og hvem han ble.

Kongens liv inneholder et fascinerende spenn av tider og begivenheter. Krigeren tar for seg de mest krevende årene i Olavs lange livsløp, 1940-1945. Tidlig i det dramatiske felttoget i Norge må han ta avskjed med familien, og etter hvert ender kronprinsessen og barna i eksil i USA med kronprinsen og kongen i Storbritannia. Det andre bindet i den store fortellingen om Olav V gir både et nærportrett av kronprinsen i krig og et bidrag til forståelsen av den norske krigshistorien. I disse årene skal Olav både få prøvd seg og brukt seg på helt nye vis. Endelig finner han en rolle.

Kronprinsen, kronprinsessen og kronprinsbarna står i sentrum i denne boka. Aldri har vi kommet tettere på dem, deres miljø og deres krigserfaringer. Uten å forstå krigen, og Olavs rolle i den, er det umulig å forstå hvem han var og hvem han ble. Livet ut skulle kong Olav forvalte minnene om krigen. Han ble Krigeren.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
539
ISBN
9788202717650
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Olav V
Format
23 x 16 cm
Nr
8192510
Serie
Olav V 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Biografi i særklasse»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Biografien griper (...) tv-serien Atlantic Crossing temmelig hardt i skjortekragen, dog helt uten å nevne den.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Når krigen kommer øker temperaturen, konfliktnivået og dermed også spenningen i Tore Rems grundige kongebiografi.»

Knut Hoem, NRK

«Årets bind er i sin helhet viet krigsårene, noe som godt lar seg forsvare. Det var jo fem år preget av stor ytre dramatikk, og en periode som skulle bli definerende for Olavs identitet så lenge han levde.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Tore Rem er fortsatt langt mindre ærbødig enn tidligere kongebiografer. (...) På den måten kommer vi faktisk nærmere de kongeliges menneskelige sider enn i tidligere framstillinger.»

Erling Rimehaug, Vårt Land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Olav V:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kongen

Tor Bomann-Larsen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv