Meny
Olav V - Tore Rem

Olav V

Krigeren 1940-1945

; Bjørn Fougner (Oppleser)

Serie: Olav V 2

«Tore Rems andre bind om Kong Olav er en biografi i særklasse.»

, Dagbladet Terningkast 5
Krigeren tar for seg årene 1940-1945. Etter å ha strevd med å finne seg til rette som kronprins, finner han endelig en rolle. Det andre bindet i den store fortellingen om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien. Les mer
Vår pris
449,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 449,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Krigeren tar for seg årene 1940-1945. Etter å ha strevd med å finne seg til rette som kronprins, finner han endelig en rolle. Det andre bindet i den store fortellingen om Olav V gir et nærportrettet av en kronprins i krig og et viktig bidrag til den norske krigshistorien. I disse årene skal Olav både få prøvd seg og brukt seg på helt nye vis. Uten å forstå krigen, og hans rolle i den, er det umulig å forstå Olav, hvem han var og hvem han ble. Leseren kastes inn i tyskernes angrep 9. april 1940. Deretter følger vi kronprins, konge og regjering under det to måneder lange felttoget. Dramatikken er stor, krigens kaos likeså. For Olav finner mesteparten av virksomheten gjennom krigen sted i England og ved de norske militæravdelingene i Skottland. Men han pendler også mellom London og Washington, der familien har funnet tilflukt, beskyttet av USAs president. Fortellingen om den norske kronprinsfamiliens krig inneholder hverdagsliv, militær og politisk innsats, kjærlighet, savn, sykdom og shopping, samt en smule komikk. Og ikke minst er kronprinsens krig en propagandakrig. Boka trekker på et uhyre rikt stoff av korrespondanse, dagbøker og erindringslitteratur, samt et stort og til dels ukjent visuelt materiale. Kronprinsen, kronprinsessen og kronprinsbarna står i sentrum i denne boka. Aldri har vi kommet tettere på dem og deres krigserfaring.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Arne Dvergsdal, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202740498
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Tore Rems andre bind om Kong Olav er en biografi i særklasse.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Historien om krigeren Olav munner naturlig ut ved hjemkomsten til det frigjorte Norge. Når 41 år gamle forsvarssjef og kronprins Olav 13. mai 1945 går i land på Honnørbrygga, kledd i engelsk battledress, har han endelig funnet den rollen som skal følge ham livet ut.»

, VG

«Tore Rem er fortsatt langt mindre ærbødig enn tidligere kongebiografer. (...) På den måten kommer vi faktisk nærmere de kongeliges menneskelige sider enn i tidligere framstillinger.»

, Vårt Land

«Når krigen kommer øker temperaturen, konfliktnivået og dermed også spenningen i Tore Rems grundige kongebiografi.»

, NRK

«Biografien griper (...) tv-serien Atlantic Crossing temmelig hardt i skjortekragen, dog helt uten å nevne den.»

, Morgenbladet