Operasjon Title

tokt mot «Tirpitz» i Trondheimsfjorden

Operasjon TITLE var et forsøk på å senke det tyske slagskipet «Tirpitz» ved hjelp av såkalte menneskelige torpedoer i slutten av oktober 1942. «Tirpitz» lå da i Fættenfjorden, en sidearm til Trondheimsfjorden. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Operasjon TITLE var et forsøk på å senke det tyske slagskipet «Tirpitz» ved hjelp av såkalte menneskelige torpedoer i slutten av oktober 1942. «Tirpitz» lå da i Fættenfjorden, en sidearm til Trondheimsfjorden.
Fiskeskøyta «Arthur» la ut fra Shetland 26. oktober 1942. Om bord var fire mann fra Shetlandsgjengen og seks briter. På dekk hadde de to CHARIOT undervannsfarkoster med et stridshode på 300 kg. Målet var slagskipet «Tirpitz». Etter angrepet skulle «Arthur» senkes, og mannskapet skulle ta seg over til Sverige.
Boka forteller historien om mot, oppfinnsomhet og vilje til å bruke ny og uprøvd teknologi i en desperat situasjon, samt flukten gjennom det okkuperte Trøndelag. Den er basert på primærkilder fra britiske arkiver, telegrammer og rapporter som ble nedtegnet like før, under og rett etter operasjonen.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
180
ISBN
9788283051063
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Operasjon Title
Format
21 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Operasjon Title:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv