Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Overleve i Treblinka

fellen med det grønne gjerdet

«Tsjekkiske Richard Glazars vitneskildring av utryddelsesleiren Treblinka bør bli folkelesning. [...] En menneskelig og litterær bragd! [...] Jeg anbefaler alle å lese .Overleve i Treblinka. [...]»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Richard Glazar var en av de ytterst få som overlevde utryddelsesleiren Treblinka. Sommeren 1942 ble han arrestert og deportert til ghettoen i Theresienstadt og like etterpå til Treblinka. I ti måneder overlever han infernoet fordi han blir plukket ut til å være «arbeidsjøde». Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Richard Glazar var en av de ytterst få som overlevde utryddelsesleiren Treblinka. Sommeren 1942 ble han arrestert og deportert til ghettoen i Theresienstadt og like etterpå til Treblinka. I ti måneder overlever han infernoet fordi han blir plukket ut til å være «arbeidsjøde». Glazar er med på opprøret i august 1943, flykter gjennom Polen og overlever som fremmedarbeider under falsk identitet i Tyskland.

Nest etter Auschwitz-Birkenau var Treblinka åsted for de mest omfattende, industrielle massemordene utført av nasjonalsosialistene. Omtrent 900 000 mennesker ble drept i leiren. Høsten 1943 forsøkte nazistene å skjule alle spor etter leiren. Glazar skrev ned sin beretning like etter hjemkomsten til Praha i 1945, men ingen forlag ville utgi den, og manuset ble liggende helt til 1990-tallet.

Richard Glazar snakket ikke om opplevelsene sine etter at han skrev boka. Han betraktet boka som sitt testament om folkemordets realitet. Overleve i Treblinka er et enestående historisk dokument, og gir et rystende vitnesbyrd om det nazistiske folkemordet.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788282657341
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Die Falle mit dem grünen Zaun
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«Tsjekkiske Richard Glazars vitneskildring av utryddelsesleiren Treblinka bør bli folkelesning. [...] En menneskelig og litterær bragd! [...] Jeg anbefaler alle å lese .Overleve i Treblinka. [...]»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Glazars bok, som er et klassisk vitnesbyrd (om enn et forbløffende velskrevet og følsomt et), har særlig én ting å fortelle oss: En fortelling om å overleve tilintetgjørelsesleiren er en fortelling om umuligheten av å overleve tilintetgjørelsesleiren. Alt Glazar forteller om, er hinsides det sannsynlige.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overleve i Treblinka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I limbo

Jan Alexander Svoboda Brustad
Innbundet 
363,- 399,-
 
Marple
Ny!

Marple

Naomi Alderman
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv