Min side Kundeservice Bli medlem

Overleve i Treblinka

fellen med det grønne gjerdet

«Jeg anbefaler alle å lese Overleve i Treblinka – en av de aller første vitneskildringene av holocaust, men med tidsvitnenes forsvinning kan den også kan bli en av de siste.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Richard Glazar var en av de ytterst få som overlevde utryddelsesleiren Treblinka. Sommeren 1942 ble han arrestert og deportert til ghettoen i Theresienstadt og like etterpå til Treblinka. I ti måneder overlever han infernoet fordi han blir plukket ut til å være «arbeidsjøde». Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Richard Glazar var en av de ytterst få som overlevde utryddelsesleiren Treblinka. Sommeren 1942 ble han arrestert og deportert til ghettoen i Theresienstadt og like etterpå til Treblinka. I ti måneder overlever han infernoet fordi han blir plukket ut til å være «arbeidsjøde». Glazar er med på opprøret i august 1943, flykter gjennom Polen og overlever som fremmedarbeider under falsk identitet i Tyskland.

Nest etter Auschwitz-Birkenau var Treblinka åsted for de mest omfattende, industrielle massemordene utført av nasjonalsosialistene. Omtrent 900 000 mennesker ble drept i leiren. Høsten 1943 forsøkte nazistene å skjule alle spor etter leiren. Glazar skrev ned sin beretning like etter hjemkomsten til Praha i 1945, men ingen forlag ville utgi den, og manuset ble liggende helt til 1990-tallet.

Richard Glazar snakket ikke om opplevelsene sine etter at han skrev boka. Han betraktet boka som sitt testament om folkemordets realitet. Overleve i Treblinka er et enestående historisk dokument, og gir et rystende vitnesbyrd om det nazistiske folkemordet.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
213
ISBN
9788282656047
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Die Falle mit dem grünen Zaun
Format
23 x 16 cm

Anmeldelser

«Jeg anbefaler alle å lese Overleve i Treblinka – en av de aller første vitneskildringene av holocaust, men med tidsvitnenes forsvinning kan den også kan bli en av de siste.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Glazars bok, som er et klassisk vitnesbyrd (om enn et forbløffende velskrevet og følsomt et), har særlig én ting å fortelle oss: En fortelling om å overleve tilintetgjørelsesleiren er en fortelling om umuligheten av å overleve tilintetgjørelsesleiren. Alt Glazar forteller om, er hinsides det sannsynlige.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overleve i Treblinka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
393,- 449,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv