Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Overleverne

jødene fra Norge som vendte tilbake fra Hitlers dødsleirer

772 jøder ble deportert fra Norge, 37 kom hjem: Dette er den rystende historien til de som overlevde.17. mai 1945. Fem unge norske menn har nettopp krysset grensen til Danmark. Før de gjør seg klare til å feire dagen, har de sendt hvert sitt telegram til Norge. Les mer

399,-
Sendes innen 1 virkedag
772 jøder ble deportert fra Norge, 37 kom hjem: Dette er den rystende historien til de som overlevde.17. mai 1945. Fem unge norske menn har nettopp krysset grensen til Danmark. Før de gjør seg klare til å feire dagen, har de sendt hvert sitt telegram til Norge. Alle med samme korte tekst: «Jeg lever!» Disse fem var blant de deporterte jødene fra Norge som overlevde Holocaust.

I Overleverne skildrer forfatteren Ingar Holm det som møtte de 37 i konsentrasjonsleirene, og hvordan de klarte å komme tilbake til Norge. I små grupper eller enkeltvis ble de sendt ut på dødsmarsjer gjennom store deler av nazistenes leirsystem før leirene til slutt ble frigjort av allierte styrker. Da krigen var over, måtte de komme seg gjennom et utbombet Europa der svært lite fungerte. Hvordan var det mulig å overleve disse leirene, og hvordan gikk det med de 37 etter krigen?

Overleverne er en fortelling om sult, kulde, savn og enorm lidelse, men også om vennskap, og om møtet mellom uskyldig naivitet og grenseløs ondskap. Det er også en viktig fortelling om temaer som igjen dessverre er dagsaktuelle i en urolig verden.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
270
ISBN
9788205585805
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Overleverne
Format
23 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overleverne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I limbo

Jan Alexander Svoboda Brustad
Innbundet 
363,- 399,-
 
Marple
Ny!

Marple

Naomi Alderman
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv