Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Quislings koffert

i forsporene til en forræder

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Randaberg 24

I FORRÆDERENS FOTSPOR. Med Quislings koffert for hånden har Trude Lorentzen pakket ut fortellingen om nødhjelp som Nansens betrodde mann, bigami, svik, henrettelser, overdådig luksus og et ettermæle eieren nok aldri så rekkevidden av.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I FORRÆDERENS FOTSPOR

Med Quislings koffert for hånden har Trude Lorentzen pakket ut fortellingen om svik, henrettelser, overdådig luksus og et ettermæle eieren nok aldri så rekkevidden av.

Da Trude Lorentzen kom over Vidkun Quislings eksklusive og velbrukte lærkoffert på en auksjon ble nysgjerrigheten vekket. Hva kunne kofferten fortelle om landssvikeren? Hvor hadde den reist? Nysgjerrigheten fører til en medrivende detektivjakt gjennom tiden. Med kofferten i hånden har Vidkun Quisling tatt en rekke skjebnesvangre valg på reiser rundt om i verden.

Hjelpearbeid og flerkoneri
Lorentzen sporer opp reisene til Ukraina, der Quisling var som Fridtjof Nansens betrodde utsending for å redde menneskeliv og kom hjem med både kunstskatter og ikke bare en, men to koner. Den karismatiske telemarkingen med de blå øynene giftet seg med begge og levde en stund med dem under samme tak i leiligheten i Oslo.

Hos Hitler i Berlin
Kofferten var med da Quisling oppsøkte Adolf Hitler i Berlin for å oppfordre ham til å invadere Norge. Hvem var denne mannen, som ble ansett som lynende intelligent og ganske så forfengelig, og som med stor iver svek sitt land på det aller groveste? Hva drev ham til å ta så drastiske veivalg? Og når nederlaget var et faktum, hvorfor slo han ikke til på tilbudet om å flykte sammen med andre nazister til et trygt liv langt unna Norge og det kommende landssvikoppgjøret? Hva skjedde med enken, den mediesky Maria, som ble igjen i Norge og den første kona, som til slutt flyktet fra det merkelige samlivet med ektemannen og den nye kona hans? Og hvem hadde kofferten fram til den havnet på auksjonen?

Hvem var han egentlig?
Trude Lorentzen søker høyt og lavt for å finne stadig flere brikker til puslespillet om mannen som mange kjenner mest som et internasjonalt skjellsord. Med sans for detaljer og kuriosa tegner hun et bilde av et viljesterkt menneske og røper hemmeligheter som aldri før er fortalt.

Boka bygger på den populære podkasten med samme navn, som ble til etter grundig research og tilrettelegging av stoffet. Lorentzen har klart det kunststykket å gjøre boka til en lettlest levendegjøring av dette viktige stykket Norgeshistorie.

 

Medlemsvurdering:
Uventet synsvinkel , angånde en spesiell person i norgeshistorien som ikke mange forstår. Hvorfor - hvordan?. Fortalt levende og enkelt, med sans for de sentrale detaljene. Hvorfor - hvordan? Kanskje får vi ikke noe egentlig svar på disse spørsmålene, men vi vet iallfall mer etterpå.Synd på ham? Kanskje - men han har iallfall stor skyld.

Ann-Mari Torvatn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
365
ISBN
9788248929864
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm
Nr
8211647

Om forfatteren

Trude Lorentzen (f. 1974) er prisbelønnet journalist, podkastprodusent og forfatter. Hun er blant annet tildelt Den store journalistprisen, NTBs språkpris og satte lytterrekord i Norge med Quislings koffert-podkasten i 2021. Den ble kåret til Årets underholdnings- podkast. Lorentzen har gitt ut boken Mysteriet mamma tidligere (2013), og jobber til daglig som journalist og podkastprodusent i NRK.

Medlemsblad

Hør podkastepisoden her

Med podkasten Bokklubben - mer leseglede, skal programleder Mie Storbekken og redaktørene våre gi lesingen et løft. De snakker om bøkene de har lest og bøker som kommer, og dykker ned i bestemte sjangre. Målet er å inspirere flere til å legge fra seg telefonen og kose seg med ei bok.

I podkastepisoden om Quislings koffert samtaler Bokklubbens Ingeborg Volan med forfatter Trude Lorentzen.

Anmeldelser

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Randaberg 24

« Med sitt særegne blikk for overraskende historier, har Trude Lorentzen skrevet ei gripende og skremmende pageturner om Quislings liv og død. … Det er ingen tvil om at Lorentzen kan kunsten å fortelle historier på gripende vis! »

Dagbladet

Medlemmers vurdering

U
Unn – 04.04.2023

– Qvislings koffert

B
Bjørnar Sæterbø – 08.03.2023

– Meget god bok, både innholds- og språkmessig

B
Bjørn Sandnes – 07.03.2023

– Her var det mye jeg ikke visste! Lettlest og godt fortalt.

A
Ann-Mari Torvatn – 07.03.2023

– Uventet synsvinkel , angånde en spesiell person i norgeshistorien som ikke mange forstår. Hvorfor - hvordan?. Fortalt levende og enkelt, med sans for de sentrale detaljene. Hvorfor - hvordan? Kanskje får vi ikke noe egentlig svar på disse spørsmålene, men vi vet iallfall mer etterpå.Synd på ham? Kanskje - men han har iallfall stor skyld.

K
Kolbein Voll – 07.03.2023

– Veldig bra

I
Irvin Nordling – 07.03.2023

– Elegant skrevet. Lettlest og en skremmende god påminner.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2023

– Medrivende historiefortelling og et interessant portrett av landssvikeren Vidkun Quisling. Forfatteren tar oss med på hele oppdagelsesferden, fra hun tilfeldig kommer over kofferten Quisling hadde med seg på sine mange reiser og høyt og lavt i jakten på hele historien om mannen som gikk fra å være Fridjof Nansens betrodde utsending til sultkatastrofen i Ukraina til å bli selve begrepet for landssvik verden over.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Quislings koffert:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
393,- 449,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv