Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Quislings koffert

i forsporene til en forræder

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Randaberg 24

Med en brun lærkoffert i hånden dro Vidkun Quisling til Ukraina for å redde menneskeliv - og siden til Adolf Hitler i Berlin, inn i forræderiet. Da Trude Lorentzen får kjøpt landssvikerens koffert starter en medrivende detektivjakt gjennom tiden. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Med en brun lærkoffert i hånden dro Vidkun Quisling til Ukraina for å redde menneskeliv - og siden til Adolf Hitler i Berlin, inn i forræderiet. Da Trude Lorentzen får kjøpt landssvikerens koffert starter en medrivende detektivjakt gjennom tiden.

Hvem var mannen som ville være Norges egen nazidiktator? Hvorfor reiste han inn i landssviket? Alt, har kofferten hans sett. Kannibalisme. Flerkoneri. Til sammen elleve besøk hos Der Führer. Og hvem har båret videre på den tunge, brune bagasjen etter ham, helt frem til våre dager? Quislings koffert er en uhyggelig aktuell fortelling om å foreta avgjørende valg i historiens veikryss. Boka bygger på podkastsuksessen med samme navn og inneholder hemmeligheter som aldri før er blitt fortalt.

Medlemsvurdering:
Uventet synsvinkel , angånde en spesiell person i norgeshistorien som ikke mange forstår. Hvorfor - hvordan?. Fortalt levende og enkelt, med sans for de sentrale detaljene. Hvorfor - hvordan? Kanskje får vi ikke noe egentlig svar på disse spørsmålene, men vi vet iallfall mer etterpå.Synd på ham? Kanskje - men han har iallfall stor skyld.

Ann-Mari Torvatn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
365
ISBN
9788248932833
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 14 cm

Anmeldelser

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Randaberg 24

« Med sitt særegne blikk for overraskende historier, har Trude Lorentzen skrevet ei gripende og skremmende pageturner om Quislings liv og død. … Det er ingen tvil om at Lorentzen kan kunsten å fortelle historier på gripende vis! »

Dagbladet

Medlemmers vurdering

U
Unn – 04.04.2023

– Qvislings koffert

B
Bjørnar Sæterbø – 08.03.2023

– Meget god bok, både innholds- og språkmessig

B
Bjørn Sandnes – 07.03.2023

– Her var det mye jeg ikke visste! Lettlest og godt fortalt.

A
Ann-Mari Torvatn – 07.03.2023

– Uventet synsvinkel , angånde en spesiell person i norgeshistorien som ikke mange forstår. Hvorfor - hvordan?. Fortalt levende og enkelt, med sans for de sentrale detaljene. Hvorfor - hvordan? Kanskje får vi ikke noe egentlig svar på disse spørsmålene, men vi vet iallfall mer etterpå.Synd på ham? Kanskje - men han har iallfall stor skyld.

K
Kolbein Voll – 07.03.2023

– Veldig bra

I
Irvin Nordling – 07.03.2023

– Elegant skrevet. Lettlest og en skremmende god påminner.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2023

– Medrivende historiefortelling og et interessant portrett av landssvikeren Vidkun Quisling. Forfatteren tar oss med på hele oppdagelsesferden, fra hun tilfeldig kommer over kofferten Quisling hadde med seg på sine mange reiser og høyt og lavt i jakten på hele historien om mannen som gikk fra å være Fridjof Nansens betrodde utsending til sultkatastrofen i Ukraina til å bli selve begrepet for landssvik verden over.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Quislings koffert:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Sult

Knut Hamsun
Paperback 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv