Rottejegeren

«Sprengstoff fra motstandshelten»

Elin Brend Bjørhei, VG

Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet.

I dette sensasjonelle og upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. I sentrum står forfatterens alter ego Freddy og en gruppe veteraner. De forsøker å finne sin plass i samfunnet og kjærligheten, men døyver de vonde minnene fra krigen med alkohol og andre utskeielser.

«Rottejegeren» er et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet. Det er en fortelling om krigens virkelige pris - fra en person som visste bedre enn de fleste hva han snakket om. «Det er deilig å kjenne den vidunderlige følelsen av trygghet som berøring av pistol alltid gir ham,» skriver Manus og legger til: «Men minnene forlater ham aldri.»

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248927907
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Rottejegeren

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sprengstoff fra motstandshelten»

Elin Brend Bjørhei, VG

«en oppsiktsvekkende ærlig og sjokkerende åpen etterkrigsskildring fra en desillusjonert krigshelt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«gir et fascinerende innblikk i en romantisk og søkende sjel som sliter med kraftige traumer etter krigsopplevelser og med å finne sin plass i etterkrigssamfunnet.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rottejegeren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv