Min side Kundeservice Bli medlem

Rottejegeren

«Max Manus' roman, som først nå publiseres, er en oppsiktsvekkende ærlig og sjokkerende åpen etterkrigsskildring fra en desillusjonert krigshelt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet.

I dette sensasjonelle og upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. I sentrum står forfatterens alter ego Freddy og en gruppe veteraner. De forsøker å finne sin plass i samfunnet og kjærligheten, men døyver de vonde minnene fra krigen med alkohol og andre utskeielser.

«Rottejegeren» er et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet. Det er en fortelling om krigens virkelige pris - fra en person som visste bedre enn de fleste hva han snakket om. «Det er deilig å kjenne den vidunderlige følelsen av trygghet som berøring av pistol alltid gir ham,» skriver Manus og legger til: «Men minnene forlater ham aldri.»
Lydboken er lest av Nils Ole Oftebro. Etterord av Aslak Nore.

Medlemsvurdering:
Meget viktig bok for generasjonene som ikke opplevde krigen. Den formidler i roman-form ulike problemstillinger som ikke ble formidlet av dem som opplevde krigen,- men som jeg i min 1950-generasjon ikke hørte noe om.

Sidsel Platou Aarseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248928027
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Max Manus' roman, som først nå publiseres, er en oppsiktsvekkende ærlig og sjokkerende åpen etterkrigsskildring fra en desillusjonert krigshelt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Sprengstoff fra motstandshelten Max Manus! Hvis Rottejegeren hadde blitt utgitt rett etter krigen, ville den trolig skapt oppstandelse.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Som et historisk dokument om tenkemåten i landet, i kretsen av motstandsmenn og, ikke minst, i hodet til Max Manus, synes jeg likevel den er høyst interessant. Boken er en nyttig påminnelse om at omkostningene ved å delta i en krig ikke er fullt ut betalt den dagen krigen tar slutt.»

Ola Hegdal, nrk.no

«gir et fascinerende innblikk i en romantisk og søkende sjel som sliter med kraftige traumer etter krigsopplevelser og med å finne sin plass i etterkrigssamfunnet.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

B
Bertha – 19.09.2023

– Fortelling om etterkrigstiden som det er skrevet lite om, etter min erfaring. Bra å få belyst ting som skjedde etter krigen, med de ukjente heltene

S
Sidsel Platou Aarseth – 05.05.2021

– Meget viktig bok for generasjonene som ikke opplevde krigen. Den formidler i roman-form ulike problemstillinger som ikke ble formidlet av dem som opplevde krigen,- men som jeg i min 1950-generasjon ikke hørte noe om.

O
Ole Volehaugen – 04.05.2021

– En roman fra "virkligheten", av en som har opplevd mye i livet. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rottejegeren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv