Min side Kundeservice Bli medlem

Storm i juni

(suite française)

«Jeg tror ikke jeg noen gang har vært presentert for en så stor samling mennesker skildret så susende godt. Beretningen er rett og slett makeløs.» - Yngvar Ustvedt, VG. (Terningkast 6)»

Yngvar Ustvedt, VG

Da Irène Némirovsky, en av 1930-årenes mest kjente franske forfattere, grep pennen i 1941, var det for å skrive en roman som skulle bli mer enn en krigsskildring. Hun så krigen som et middel for å nå frem til det innerste i mennesket - og planla sitt litterære storverk: en suite med fire deler. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Da Irène Némirovsky, en av 1930-årenes mest kjente franske forfattere, grep pennen i 1941, var det for å skrive en roman som skulle bli mer enn en krigsskildring. Hun så krigen som et middel for å nå frem til det innerste i mennesket - og planla sitt litterære storverk: en suite med fire deler. Némirovsky rakk å fullføre de to første, og gjemte manuskriptet i en koffert før hun ble deportert til Auschwitz, der hun døde i 1942. Like etter led hennes mann samme skjebne. De to døtrene fikk berget kofferten, men det gikk mange år før de orket å lese. Først i 2004 ble boken utgitt i Frankrike og i 2006 kom den ut på norsk. Enten de er positive eller negative, forandrer ikke de alvorlige hendelsene menneskets sjel, men de gjør dem tydeligere, akkurat som når et vindkast med ett feier bort de visne bladene og åpenbarer formen på et tre. Alvorlige hendelser kaster lys over det man har latt være i skyggen, og de dirigerer ånden i den retningen den heretter skal vokse i. Romanens to deler - Storm i juni og Dolce - følger flere familiers og enkeltpersoners strabaser og skjebner, og bindes sammen med toneart og stemning; temaer og karakterer som går igjen. Her skildres arroganse, dobbeltmoral, likefremhet, kurtise og kjærlighet ... Boken åpner med flukten fra Paris i juni 1940, preget av redsel, uvisshet, bombing og mangel på bensin og mat. I Dolce skildres livet i en okkupert landsby, der hverdagen med tyskerne har tatt over.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
415
ISBN
9788202704049
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Suite française
Format
21 x 14 cm
Serie
Cappelen Damm moderne klassikere 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Jeg tror ikke jeg noen gang har vært presentert for en så stor samling mennesker skildret så susende godt. Beretningen er rett og slett makeløs.» - Yngvar Ustvedt, VG. (Terningkast 6)»

Yngvar Ustvedt, VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Storm i juni:

Etterlyst
169,-

Etterlyst

Anker Rogstad
Nedlastbar lydbok 
169,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv