Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Sviket

hva regjeringen og Kongen i eksil visste om utryddelsen av de norske jødene : en beretning om norske myndigheters forhold til landets jøder før, under og etter den annen verdenskrig

Harry Rødner dokumenterer i "Sviket" grundigere enn noen andre at antijudaistiske og antisemittiske holdninger var utbredt i Norge før krigen, og at disse forestillingene fulgte med regjeringen i eksil. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Harry Rødner dokumenterer i "Sviket" grundigere enn noen andre at antijudaistiske og antisemittiske holdninger var utbredt i Norge før krigen, og at disse forestillingene fulgte med regjeringen i eksil. Regjeringen i London fikk fram mot sommeren 1945 entydig informasjon om forberedelsene til utryddelsen av jødene, også de norske.
Selve Donau-aksjonen ble kort referert i regjeringen som et "utenrikspolitisk anliggende". Gjennom religiøs retorikk beskyldte regjeringens presseorgan "Norsk Tidend" jødene for svik, og for å forårsake sin egen skjebne. Særlig statsminister Nygaardsvold og utenriksminister Lie var imot enhver særbehandling av jødene.
"De hvite bussene" reddet ikke norske jøder. De ble utelatt fra listene som lå til grunn for fanger som skulle bringes ut av Tyskland. 64 internerte norske jøder ble imidlertid hentet fra Berg og Grini til Sverige i begynnelsen av mai 1945. Ved tilbakeføring av beslaglagte formuer etter krigen ble jøder diskriminert.

Detaljer

Forlag
Svein Sandnes bokforlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
467
ISBN
9788293903253
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Sviket

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sviket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I limbo

Jan Alexander Svoboda Brustad
Innbundet 
363,- 399,-
 

Ida

Jørn H. Hurum
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv