Min side Kundeservice Bli medlem

Syrinpikene

«Dette er sterk kost, og historien er sann. Jeg imponeres av hvordan forfatteren balanserer elegant mellom det vonde og det vakre.»

Liv Gade, Familien

Sosietetskvinnen Caroline Ferriday jobber på det franske konsulatet i New York, og hennes verden blir snudd på hodet når Hitlers hær invaderer Polen i september 1939 - og siden retter blikket mot Frankrike. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Sosietetskvinnen Caroline Ferriday jobber på det franske konsulatet i New York, og hennes verden blir snudd på hodet når Hitlers hær invaderer Polen i september 1939 - og siden retter blikket mot Frankrike.

I Polen møter vi Kasia Kuzmerick, en tenåringsjente som etter hvert trekkes stadig dypere inn i rollen som kurer for undergrunnsbevegelsen. I denne spente atmosfæren kan én feilvurdering få fryktelige konsekvenser.

For den unge og ambisiøse tyske legen Herta Oberheuser blir en stilling i regjeringen muligheten for å komme bort fra et ensomt liv. Men når hun får jobben, blir hun fanget inn i en mannsdominert verden bestående av hemmeligheter og maktkamp.

Disse tre kvinnenes liv blir koblet sammen når Kasia blir sent til Ravensbrück, den beryktede konsentrasjonsleiren for kvinner.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202549022
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Lilac girls
Serie
Syrinpikene 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er sterk kost, og historien er sann. Jeg imponeres av hvordan forfatteren balanserer elegant mellom det vonde og det vakre.»

Liv Gade, Familien

«Inspirert av faktiske hendelser og personer som har levd, har Martha Hall Kelly vevd sammen historiene til tre kvinner under andre verdenskrig som viser tapperheten, feigheten og ondskapen som fantes. Dette er en del av historien - kvinnehistorien - som aldri må bli glemt.»

Lisa See, forfatter

«Dyp, rystende og grundig (...) den beste boken jeg har lest i løpet av hele året.»

Jamie Ford, forfatter av Hotellet på hjørnet av Bi

«Martha Hall Kelly har skrevet en sterk og bevegende historie om kvinnelig mot, vennskap og utholdenhet»

Elin Brend Bjørhei, Bokelskerinnen

«Kelly gjenskaper livet i Ravensbrück på en svært overbevisende måte.»

Kirkus Reviews

«Syrinpikene er en vakkert skrevet, engasjerende, ofte sjokkerende og hjerteskjærende roman. Men det er også - eller kanskje mest av alt - en særdeles kraftig og viktig roman, også viktig for vår tid!(...)Dette må være en av de beste romaner om holocaust jeg har lest!»

Beate Ellingsen, Heartart

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Syrinpikene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv