Meny
Til vanvidd, til døden - 
      Kirsten Thorup
    
      Bente Klinge

Til vanvidd, til døden

roman

; Bente Klinge (Oversetter)

«Sjelden har jeg lest en krigsroman som har gjort større inntrykk, der dramatikken foregår i refleksjonene mer enn på slagmarken.»

, Dagbladet Terningkast 6
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 6 Merete Reinholdt, Berlingske Tidende
Terningkast 5 Alexander Vesterlund, Politiken

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205565388
Utgave: 2. utg.
Orig.tittel: Indtil vanvid, indtil døden
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Sjelden har jeg lest en krigsroman som har gjort større inntrykk, der dramatikken foregår i refleksjonene mer enn på slagmarken.»

, Dagbladet Terningkast 6

«... både djevelen og detaljene er til stede i rikt monn i denne forførende, foruroligende og fordømt fremragende romanen om menneskelig forstillelse og forsvarsmekanismer, om frykt og flukt, om krig og kjærlighet.»

, Berlingske Tidende Terningkast 6

«Jeg nøler ikke med å kalle romanen den største litterære begivenheten i denne koronatiden. Ja, faktisk er det spesielt å lese romanen i en annen – helt uten sammenligning for øvrig – unntakstilstand.»

, Klassekampen

«Dronningen i nordisk samtidslitteratur skriver mesterlig om krigen.»

, Vårt Land

«I likhet med et par–tre av sine danske generasjonsfeller, har hun et nærmest Thomas Mann-aktig grep om hva som utspiller seg når den lille og den store historien knekker over et brytningspunkt.»

, Morgenbladet

«Kirsten Thorups nye roman om en krigsenke som reiser til Tyskland for å gjenvinne motet og moralen, har et mesterlig blikk for det normale i vanviddet og for vanviddet i det normale. Det dekadente livet i den nazistiske overklassen er suverent skildret.»

, Politiken Terningkast 5

«... jeg ble nesten fysisk syk av å lengte etter å lese videre.»

, Weekendavisen

«Når menn skriver om krigen, handler det gjerne om kamphandlinger, slag og hærførere. Thorup skriver om den pene, borgerlige og kvinnelige verden som eksisterer på avstand fra grusomhetene. (...) Kirsten Thorup viser oss nazismen som et enormt samfunnsomfattende skuespill, der alle må framføre sin rolle med glød og overbevisning, godt nok til at du ikke blir utdefinert som folkefiende.»

, nrk.no