Tungtvannssabotøren

Joachim H. Rønneberg : Linge-kar og fjellmann

Dette er boken om en av de siste gjenlevende tungtvannssabotørene, lederen for hele aksjonen på Vemork i 1943, den legendariske Linge-karen og SOE-agenten Joachim Rønneberg. En eventyrlig historie om kaldblodighet, handlekraft og overlevelse, mot alle odds. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er boken om en av de siste gjenlevende tungtvannssabotørene, lederen for hele aksjonen på Vemork i 1943, den legendariske Linge-karen og SOE-agenten Joachim Rønneberg. En eventyrlig historie om kaldblodighet, handlekraft og overlevelse, mot alle odds.
Bare 21 år gammel bestemte Rønneberg seg for å ta del i frihetskampen fra Storbritannia. Her ble han rekruttert til Norwegian Independent Company No. 1 av Martin Linge selv, og etter hvert ble han instruktør innen det britiske SOE.
Etter tungtvannsaksjonen dro Rønneberg og sprengningslaget i full uniform på ski tvers over Sør-Norge til Sverige - en ferd på om lag 500 km i temperaturer ned mot 20 kuldegrader. Hele det siste krigsåret lå Rønneberg i skjul i de ugjestmilde Tafjordfjellene. Sabotasjegruppen han ledet, "Fieldfare", sto blant annet bak sprengningen av Stuguflåten bro i januar 1945.
I etterkrigstiden har Rønneberg gjennom en menneskealder vært en markant radio- og TV-journalist ved NRKs distriktskontor i Møre og Romsdal.

"Fortellingen om tungtvannssabotøren Joachim Rønneberg likner fortellingen om norske polarhelter. (...) I disse avslørende biografiers tid er det egentlig befriende å lese historien om en hedersmann, fra en tid da betegnelsen fremdeles ikke fremkalte en lattermild mistenksomhet."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Det har vore skrive mange bøker om tungtvannsaksjonen, og mange av sabotørane har kome med sine bidrag. Likevel er det ingen som på ein så nøktern og lesverdig måte har fortalt heile historia, som det Gunnar Myklebust gjer i denne boka. Ei grunnbok i norsk krigshistorie er det blitt."
Harald Kjølås, Sunnmørsposten

"... denne historien om aksjonens frontfigur, Joachim Rønneberg, imponerer uten å ha noen særlig nyhetsverdi. Undertegnede har knapt lest en mer lavmælt biografi. (...) Denne fortellerstilen øker like fullt respekten for de bragdene som ble utført."
Sten Inge Jørgensen, VG (terningkast 5)

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
345
ISBN
9788203293443
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Tungtvannssabotøren
Format
21 x 13 cm
Nr
8064830
Serie
Aschehoug dokumentar

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tungtvannssabotøren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mixer

Michael Cox
Paperback 
189,-
 

Alfa

Øistein Bjørnestad
Paperback 
539,-
 

Sove ute

Marius Nergård Pettersen
Paperback 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv