En håndbok i livskunst

Epiktets En håndbok i livskunst kan med rette kalles verdenslitteratur. Boken kan lese på en dag, og reflekteres over resten av livet. Epiktet tar oss i hånden, og viser med en usedvanlig klar stemme og et enklet språk hva filosofi egentlig er - en praktisk og konkret måte å leve et godt liv på. Les mer

279,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Epiktets En håndbok i livskunst kan med rette kalles verdenslitteratur. Boken kan lese på en dag, og reflekteres over resten av livet. Epiktet tar oss i hånden, og viser med en usedvanlig klar stemme og et enklet språk hva filosofi egentlig er - en praktisk og konkret måte å leve et godt liv på. Bokens hovedanliggende er å gjøre det klart for leseren hva som er utenfor vår kontroll - slik at vi i neste omgang kan slutte å bruke tid og krefter mot alt det vi likevel ikke kan styre; og vende all vår oppmerksonhet og krefter på det i livet vi faktisk har herredømme over.

Dette er også en bok om menneskets mulighet til indre frihet; til å leve et liv med sinnsro, intergritet og selvaktelse uansett ytre omstendigheter. Epiktet er i så måte en troverdig kilde. Han ble født inn i slaveri og han var halt. I seg selv to slag i ansiktet fra skjebnen som kunne tatt motet fra mange av oss, men Epiktet demonstrerer kraften i sin egen filosofi ved å snu alle vanskeligheter til innsikt. Ingenting er sterkere enn menneskets vilje, hevder han, så uansett hva som skjer, er det i vår mulighet å bruke det til noe godt - også det i livet som er vanskelig.

Denn utgaven er forsynt med et nyskrevet forord av filosof og kognitiv adferdsterapeut Viggo Johansen.

Detaljer

Forlag
Arneberg
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
60
ISBN
9788202662066
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Enchiridion
Format
21 x 13 cm
Serie
Livets bibliotek

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En håndbok i livskunst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv