Naturfilosofi

Har en ulv egenverdi? Er det galt å utrydde blåhvalen? Dette er noen av spørsmålene som besvares i Sigurd Hvervens nye bok, som introduserer naturfilosofi for et bredt norsk publikum. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Har en ulv egenverdi? Er det galt å utrydde blåhvalen? Dette er noen av spørsmålene som besvares i Sigurd Hvervens nye bok, som introduserer naturfilosofi for et bredt norsk publikum.

I et tilgjengelig språk føres leseren til kjernen av tenkningen til kjente navn som Peter Singer og Arne Næss. I tillegg introduseres mindre kjente filosofer, som Holmes Rolston, for første gang på norsk. Singer og andre mener det kun er individer som teller i etikken. Hverven forsvarer en mer helhetlig miljøetikk: Hele det levende fellesskapet på jorda har egenverdi. Men dersom naturen er verdifull i seg selv, hvordan skal en slik tanke omsettes i praksis?

Boka undersøker også hvordan ulike natursyn er styrende for våre praksiser overfor, og moralske vurderinger av, naturen. Hverven viser begrensningene ved et menneskesentrert syn på verden, der naturen betraktes som en samling «ressurser». Tenkemåten hjemsøkes av spøkelser fra 1600-tallets naturvitenskap. Hverven tar til orde for å anerkjenne at naturen rommer mange ulike verdifulle livsprosjekter, som mennesker bør respektere. Naturen er full av liv, den består ikke bare av mekaniske ting.

Boka er skrevet for å kunne leses av folk som ikke har studert filosofi, og et mål med den er å etablere «naturfilosofi» som navnet på den typen tenkning boka tar til orde for.

 

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
234
ISBN
9788282654227
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Naturfilosofi
Format
20 x 13 cm
Serie
Dreyer perspektiv 2

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Naturfilosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Firenze

Peter Normann Waage
Innbundet 
390,- 429,-
 
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv