Min side Kundeservice Bli medlem Slik virker medlemskapet

Hvem drepte kelneren?

et fag i forfall

«Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. […] Det er på mange vis ei interessant reise, og Tharaldsens refleksjoner rundt hvordan [kelner-]yrket har utvikla seg og hvor det er på vei, er ikke så reint lite tankevekkende. […] Statusen og stoltheten er på ingen måte det den en gang var, og Tharaldsen er oppriktig bekymra for fremtida til yrket. Det beskriver og begrunner han på et bra vis og på mange måter roper han et varsko mange – på begge sider av bordet, bokstavelig talt – bør ta til seg.»

Tor Hammerø, Nettavisen
Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen? Les mer
399,-
Sendes innen 3 virkedager
Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen?

Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? 

Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.  

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
214
ISBN
9788282263085
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Hvem drepte kelneren?
Format
22 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. […] Det er på mange vis ei interessant reise, og Tharaldsens refleksjoner rundt hvordan [kelner-]yrket har utvikla seg og hvor det er på vei, er ikke så reint lite tankevekkende. […] Statusen og stoltheten er på ingen måte det den en gang var, og Tharaldsen er oppriktig bekymra for fremtida til yrket. Det beskriver og begrunner han på et bra vis og på mange måter roper han et varsko mange – på begge sider av bordet, bokstavelig talt – bør ta til seg.»

Tor Hammerø, Nettavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvem drepte kelneren?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Roma

Hugo Flaten
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv