Min side Kundeservice Bli medlem

Elvekonger

en ny historie om vikingene : fra Skandinavia til Silkeveien

«Jarman setter vikingene inn i en større og rikere kontekst i sin nye bok (...) Hun åpner opp historien og får oss til å reflektere selv. Det er formidling av ypperste klasse.»

Aftenposten

I 2017 åpnet den anerkjente norske bioarkeologen Cat Jarman en liten eske fra en utgravning fra vikingtiden i Repton i England. I esken lå en oransje perle, en karneolperle, som straks fanget hennes oppmerksomhet. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I 2017 åpnet den anerkjente norske bioarkeologen Cat Jarman en liten eske fra en utgravning fra vikingtiden i Repton i England. I esken lå en oransje perle, en karneolperle, som straks fanget hennes oppmerksomhet. En slik perle måtte stamme fra Midtøsten eller Asia, men hvordan hadde perlen havnet her, så langt vest? Ved hjelp av banebrytende naturvitenskapelige teknikker og gjenstander funnet i den samme utgravningen, avdekkes perlens opprinnelse steg for steg. Levende fortalt og med stadig nye oppdagelser gir Elvekonger oss en helt ny forståelse av vikingenes liv og virke. "Et av de mest spennende arkeologiske detektivarbeidene jeg har lest. " William Dalrymple, Financial Times

Detaljer

Forlag
Press
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788232804351
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
River kings

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Anmeldelser

«Jarman setter vikingene inn i en større og rikere kontekst i sin nye bok (...) Hun åpner opp historien og får oss til å reflektere selv. Det er formidling av ypperste klasse.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Elvekonger er en velkomponert oppnøsting av et mysterium, der man lærer mye om vikingene underveis. (...) I en tid da vikingromaner ligger høyt på bestselgerlistene (Bjørn Andreas Bull-Hansens Jomsviking-serie og Jan Ove Ekebergs Harald Hardråde-trilogi), bør også en sakprosabok som dette kunne nå fram til et bredt publikum»

Bjarne Robberstad, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elvekonger:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv