Tingenes tale

Ting tilbyr oss løsninger på praktiske problem, som å bruke brodder når det er glatt. Ting tilbyr oss sosiale muligheter som å kjøre en fin bil når vi vil dra til et sted langt unna. Ting som på denne måten gjør oss en tjeneste, er skapt for å løse utfordringer. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ting tilbyr oss løsninger på praktiske problem, som å bruke brodder når det er glatt. Ting tilbyr oss sosiale muligheter som å kjøre en fin bil når vi vil dra til et sted langt unna. Ting som på denne måten gjør oss en tjeneste, er skapt for å løse utfordringer. Derfor er mennesker og ting knyttet sammen i et forhold vi ikke alltid forstår verdien av.

Ting gir oss en annen tilgang til fortiden enn tekster, som ofte dreier seg om økonomi, politikk, innflytelsesrike personer, krig og konflikt. Tingene er direkte knyttet til hva mennesker gjør og har gjort, og til hvordan de har organisert seg i hverdagen - i familien og i samfunnet generelt.

I "Tingenes tale" presenteres 25 ting fra både fjern og relativt nær fortid. Fortellingene handler om gjenstander som er funnet i Trondheims undergrunn, noen ved et tilfelle, andre som et resultat av systematiske arkeologiske undersøkelser.

Arkeolog Axel Christophersen og fotograf Åge Hojem har fått tingene i tale. De er satt inn i en arkeologisk funnsammenheng, knyttet til historiske skriftlige kilder, og presentert i bilder som viser deres særpreg, form, funksjon og bruksmerker. Hvilken rolle har disse tingene spilt i hverdagslivet i Trondheim?

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
144
ISBN
9788283051421
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Tingenes tale
Format
28 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tingenes tale:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv