Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Jugendguiden for Trondheim

Jugendstilen satte preg på norsk arkitektur fra 1900 og et drøyt tiår framover. I denne perioden omfattet stilen alt fra utsmykning av bygningsfasader til klær, fra kunst og bruksgjenstander til håndtak på skapdører. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Jugendstilen satte preg på norsk arkitektur fra 1900 og et drøyt tiår framover. I denne perioden omfattet stilen alt fra utsmykning av bygningsfasader til klær, fra kunst og bruksgjenstander til håndtak på skapdører. I arkitekturen ga utseendet viktige signal om hvordan form, utsmykning og farger oppfattes av de som betrakter bygningene - og de som bor der, arbeider der eller skal besøke dem. Detaljer rundt inngangsparti og inngangsdører får ofte en spesiell oppmerksomhet, publikumsarealer like så.

Trondheim har om lag 450 bygninger som er i mer eller mindre jugendstil. Fra nokså få, overdådige bygninger, via stilfulle, solide og godt vedlikeholdte offentlige bygninger med tydelig og særpreget original og nasjonal jugendstil, til produksjonsbygninger og nøkterne bygårder alene og i klynger. I tillegg mange villaer der noen få er i mur og de aller fleste i tre.

"Jugendguiden for Trondheim" gir en innføring i jugendstilen som bygningsstil og viser hvordan den er synlig i Trondheim. Nærmere hundre utvalgte hus er beskrevet med bilder i boka. Bli med på jugendvandring i Trondheim: fra bydel til bydel, fra gate til gate, fra vei til vei og fra hus til hus!

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
335
ISBN
9788283051247
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jugendguiden for Trondheim:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv