Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

1000 års gleder og sorger

memoarer

«1000 års gleder og sorger er usedvanlig gripende, morsomme, lærerike og fascinerende memoarer fra kunstneren Ai Weiwei.»

nrk.no

Ai Weiweis skulpturer og installasjoner har blitt sett av millioner over hele verden, og hans politiske aktivisme har lenge gjort ham til et mål for kinesiske myndigheter. 1000 års gleder og sorger er de etterlengtede memoarene fra en av verdens viktigste levende kunstnere.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

1000 års gleder og sorger er de etterlengtede memoarene fra en av verdens viktigste levende kunstnere.

Ai Weiweis skulpturer og installasjoner har blitt sett av millioner over hele verden, og hans politiske aktivisme har lenge gjort ham til et mål for kinesiske myndigheter.

I sine memoarer gir Ai Weiwei oss et portrett av Kina fra de siste hundre år, samtidig som han belyser sin kunstneriske prosess. Det er også historien om hans far, Ai Qing, en gang nær venn av Mao Zedong, og en av Kinas mest innflytelsesrike diktere. Under kulturrevolusjonen ble Ai Qing stemplet som dissident og dømt til straffarbeid. Hele familien, inkludert sønnen, ble forvist til en avsidesliggende og øde del av landet kjent som "Lille Sibir".

Ai Weiwei beskriver barndommen i eksil og den vanskelige beslutningen om å forlate familien for å studere kunst i Amerika, hvor han ble venn med Allen Ginsberg og ble inspirert av Marcel Duchamp og Andy Warhol. Og han forteller om sin retur til Kina og veien fra ukjent kunstner til kunstverdenens superstjerne og internasjonal menneskerettighetsaktivist – og hvordan hans arbeid har blitt formet ved å leve under et totalitært regime.

1000 års gleder og sorger gir en dyp forståelse av de utallige kreftene som har formet det moderne Kina og tjener som en påminnelse om det presserende behovet for å beskytte ytringsfriheten.

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
339
ISBN
9788202485658
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
1000 years of joys and sorrow: A memoir
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«1000 års gleder og sorger er usedvanlig gripende, morsomme, lærerike og fascinerende memoarer fra kunstneren Ai Weiwei.»

Knut Hoem, nrk.no

«1000 års gleder og sorger er like kjærlig mot kunstnerens far som den er nådeløse mot Kinas myndigheter. ... «Staten var en maskin som sugde til seg minner og bleket dem hvite.» Det skriver den kinesiske kunstneren Ai Weiwei i sine memoarer. Nettopp fordi selve det å minnes er en opposisjonell handling i et diktatur som stadig reviderer historien, er boken blitt noe mer og noe annet enn en vellykket kunstners selvbiografi.»

Espen Hauglid, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1000 års gleder og sorger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hvit

Kang Han
Paperback 
169,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv