Meny
Enkekeiserinnen - Jung Chang

Enkekeiserinnen

Cixi - konkubinen som brakte Kina inn i den moderne tid

; Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing. Les mer
Vår pris
229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing.
Enkekeiserinne Cixi (1835-1908) var Xianfeng-keiserens førstekonkubine og grep makten da keiseren døde i 1861. Hun ble den reelle lederen av Qing-dynastiet i Kina fra 1861 til sin død i 1908. Cixi har av ettertiden blitt ansett som en konservativ, herskesyk og grusom leder. Men Jung Chang viser at hun i virkeligheten var en pasjonert kunstelsker, svært populær blant det kinesiske folk, en dyktig diplomat og en effektiv reformator av det tradisjonsbundne kinesiske samfunnet - blant annet gjennom å forby snøring av føttene hos kvinner.

Jung Chang følger Cixis dramatiske liv som konkubine, enke, sørgende mor, politisk strateg og knallhard kuppleder. Bakteppet er historien om Kinas siste dager som keisermakt og et tusenårig dynasti som går mot slutten.

«Boken er et must for alle som ønsker å forstå mer av Kina.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Boken gir et spennende innblikk fra innsiden i de lukkede miljøer.»
Trond Blikø, Trønder-Avisa

«Forfatteren skriver så levende at vi føler at vi sitter sammen med enkekeiserinnen bak hennes silketeppe når hun gir sine ordrer til mannlige rådgivere som ikke får se henne.»
Terje Svabø, Aftenposten
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 479
ISBN: 9788205463448
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Empress dowager Cixi : the concubine who launched modern China
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger