Meny

India på 200 sider

fra de eldste tider til dagens stormakt

«Forfatteren og journalisten Torbjørn Færøvik er en kvalitetsgarantist i alle slags sammenhenger. Denne utvida historietimen om India er definitivt intet unntak.»

, Nettavisen Terningkast 5

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

Les mer
Historie
Kulturhistorie
Bestselgende forfatter
Illustrert
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Det overveldende landet

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

«India er overveldende,» skriver Torbjørn Færøvik i sitt forord til boka. Det enorme antallet innbyggere, hele 1,4 milliarder mennesker – det utgjør seksten prosent av hele verdens befolkning – alle språkene og kulturene, de etniske motsetningene, kastesystemet – dette mangfoldet og de utallige motsetningene gjør landet vanskelig, kanskje umulig, å forstå. India er annerledes enn alt annet. De er en viktig global aktør og har verdens femte største økonomi. Samtidig har de noen av de mest forurensede byene i verden. Nesten en fjerdedel av innbyggerne lever under fattigdomsgrensen, kvinnene har lav status i samfunnet, millioner av indere lider under alvorlig vannmangel og flere storbyer står i fare for å slippe opp for grunnvann.

Bli klokere på India

Fra tidenes morgen til i dag
Færøvik gjør sveip innom indus-sivilisasjonen, som regnes blant verdens eldste, allerede da med svært folkerike byer og avansert infrastruktur, den listige Aleksander den stores erobringstokt før krigeren Ashoka samlet India til ett rike på 200-tallet f. Kr. og skapte historiens første velferdsstat! India er også hinduisme, fortellingene om Buddha, den berømte elskovsguiden Kamasutra: «I likhet med etikk og rikdom er seksualitet en av sivilisasjonens søyler», islams inntog på 600-tallet, mektige sultaner, blant dem en kvinne: Razia Sultana besteg tronen i 1236 etter sin far og ble den første muslimske hersker i Sør-Asia, Vasco da Gamas og andre portugiseres handelsfremstøt i sør,  mogulenes inntog i nord, kolonitiden, Mahatma Gandhi, Nehru og mye, mye mer. Færøvik sammenfatter historien fra tidenes morgen til i dag. 

Hva nå?
Akkurat nå er India svært hardt rammet av pandemien. Hvor går veien videre? «Framtida avhenger av hva du gjør i dag», sa Mahatma Gandhi. Boka er rikt utstyrt med både bilder, kart og illustrasjoner, og har med en tidslinje med viktige årstall. 

 

Fakta

Utdrag

Om forfatteren

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er cand. philol. med hovedfag i kinesisk historie. Han er tidligere journalist i NTB, Arbeiderbladet og NRK og har de senere årene vært sakprosaforfatter, med bøker som Kina, IndiaVeien til Xanadu, Marco Polo, Midtens Rike – en vandring i Kinas historie og Orientekspressen. Han er hedret med Brageprisen hele tre ganger.