Meny
India på 200 sider - Torbjørn Færøvik
India på 200 sider - Torbjørn Færøvik

India på 200 sider

fra de eldste tider til dagens stormakt

«Forfatteren og journalisten Torbjørn Færøvik er en kvalitetsgarantist i alle slags sammenhenger. Denne utvida historietimen om India er definitivt intet unntak.»

, Nettavisen Terningkast 5

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

Les mer
Historie
Kulturhistorie
Bestselgende forfatter
Illustrert
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Det overveldende landet

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

«India er overveldende,» skriver Torbjørn Færøvik i sitt forord til boka. Det enorme antallet innbyggere, hele 1,4 milliarder mennesker – det utgjør seksten prosent av hele verdens befolkning – alle språkene og kulturene, de etniske motsetningene, kastesystemet – dette mangfoldet og de utallige motsetningene gjør landet vanskelig, kanskje umulig, å forstå. India er annerledes enn alt annet. De er en viktig global aktør og har verdens femte største økonomi. Samtidig har de noen av de mest forurensede byene i verden. Nesten en fjerdedel av innbyggerne lever under fattigdomsgrensen, kvinnene har lav status i samfunnet, millioner av indere lider under alvorlig vannmangel og flere storbyer står i fare for å slippe opp for grunnvann.

Bli klokere på India

Fra tidenes morgen til i dag
Færøvik gjør sveip innom indus-sivilisasjonen, som regnes blant verdens eldste, allerede da med svært folkerike byer og avansert infrastruktur, den listige Aleksander den stores erobringstokt før krigeren Ashoka samlet India til ett rike på 200-tallet f. Kr. og skapte historiens første velferdsstat! India er også hinduisme, fortellingene om Buddha, den berømte elskovsguiden Kamasutra: «I likhet med etikk og rikdom er seksualitet en av sivilisasjonens søyler», islams inntog på 600-tallet, mektige sultaner, blant dem en kvinne: Razia Sultana besteg tronen i 1236 etter sin far og ble den første muslimske hersker i Sør-Asia, Vasco da Gamas og andre portugiseres handelsfremstøt i sør,  mogulenes inntog i nord, kolonitiden, Mahatma Gandhi, Nehru og mye, mye mer. Færøvik sammenfatter historien fra tidenes morgen til i dag. 

Hva nå?
Akkurat nå er India svært hardt rammet av pandemien. Hvor går veien videre? «Framtida avhenger av hva du gjør i dag», sa Mahatma Gandhi. Boka er rikt utstyrt med både bilder, kart og illustrasjoner, og har med en tidslinje med viktige årstall. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 206
ISBN: 9788248928201
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8187274
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er cand. philol. med hovedfag i kinesisk historie. Han er tidligere journalist i NTB, Arbeiderbladet og NRK og har de senere årene vært sakprosaforfatter, med bøker som Kina, IndiaVeien til Xanadu, Marco Polo, Midtens Rike – en vandring i Kinas historie og Orientekspressen. Han er hedret med Brageprisen hele tre ganger.