Meny
Kina - Sun Heidi Sæbø
Kina - Sun Heidi Sæbø

Kina

den nye supermakten : jakten på Xi Jinping og det moderne Kina

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

, Dagbladet Terningkast 5
Kina seiler opp som en den nye supermakten i øst. De fleste av oss vet for lite om landet som vokser seg stadig rikere og mektigere, og kan prege vår egen framtid før vi aner det. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Det store, forlokkende og mangfoldige Kina er også et land preget av ufrihet, lukkethet og ensretting. Sett med den granskende journalistens øyne er det et stadig mer lukket land. Det er vanskelig å få folk til å snakke åpent og fritt om landets styre og stell, selv om de har en åpnere økonomi.

Da Xi Jinping tok over som statsleder ble han møtt med forventninger om at han skulle bli Asias svar på Nelson Mandela. Etter noen år ved makten fortoner han seg – sett med vestlige øyne – som en arketypisk tyrann, skriver forfatteren i forordet. Samtidig har det store flertallet av befolkningen fått bedre liv under hans styre.

At han er en sterk leder er det ingen tvil om, og en som ønsker forandring og forbedring. Men det er grunn til å gjøre seg noen tanker om hvor han vil som overhode for den nye supermakten. Han har ambisjoner om å perfeksjonere sitt diktatur med ny teknologi og kunstig intelligens – ingen skal slippe unna statens kontroll.

Kinaekspert Torbjørn Færøvik anbefaler alle, og særlig politikerne våre, å lese denne boka for å forstå litt bedre hvilke krefter vi står overfor når vi samhandler med Kina. Med Sæbøs glitrende journalistpenn blir vi alle litt klokere på det mektige Kina i øst.

Les mer om:

  • Kinas mektige president, Xi Jinping, som regjerer over svimlende 1,4 milliarder mennesker
  • Xi Jinpings parti som har 90 millioner medlemmer
  • Flere hundre millioner kinesere som de siste årene har tatt steget fra fattigdom til middelklasse
  • Hvordan forfatteren, på grunn av sensur og overvåkning, har måttet gå finurlige omveier for å få fram et nyansert bilde av dagens Kina
  • Fredsprisvinner Liu Xiaobos skjebne
  • Og mye mer!
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Bernt Hagtvet, Dagbladet
Terningkast 5 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 322
ISBN: 9788248923404
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8144133
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 

Sun Heidi Sæbø (f. 1980) er journalist og forfatter. Hun har mange års erfaring fra Dagbladet, både som utenriksjournalist og tidligere nyhetssjef. Sæbø har bred erfaring fra Kina etter å ha studert kinesisk språk og politikk ved Fudan-universitetet i Shanghai, og siden jobbet i Beijing som journalist. Hun har tidligere gitt ut to sakprosabøker om Nord-Korea.

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Samtidig med at Trump nå trapper opp handelskrigen med Kina, blant annet ved å lede landets allierte i et samordnet angrep på Huawei, leverer Sæbø et grundig portrett av Xi Jinping og det nye Kina. Boken understreker hvor desperat vi trenger en helt annen og klok leder i USA. En verden dominert av Xis Kina er virkelig ikke noe å trakte etter.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«En velskrevet og opplysende beretning om dagens Kina. [...] Det er ikke lenge siden jeg på denne plass anbefalte Kerry Browns bok 'Xi Jinping og det nye Kina'. Litt skeptisk tok jeg fatt på Sun Heidi Sæbøs bok som i stor grad kretser rundt de samme temaene. Men jeg er ikke i tvil. Skal du lese bare én av disse, er det Sæbøs bok som gjelder.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Beundringsverdig om Kinas mektige leder. Egner seg som obligatorisk lesning for våre ledende politikere.»

, Aftenposten

«tegner et levende bilde av både mannen og tiden. I tillegg til den faktiske informasjonen hun presenterer, skaper hun liv i fremstillingen med sine egne opplevelser og observasjoner. Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for vå»