Min side Kundeservice Bli medlem

Kina

den nye supermakten : jakten på Xi Jinping og det moderne Kina

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

Kunnskapsrikt og spennende om det nye Kina!

Kina har gjennomgått en spektakulær utvikling de seneste 30 årene. Økonomien har vokst i rekordfart, skyskraperne har skutt i været og millioner av kinesere har tatt steget fra fattigdom til middelklasse. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kunnskapsrikt og spennende om det nye Kina!

Kina har gjennomgått en spektakulær utvikling de seneste 30 årene. Økonomien har vokst i rekordfart, skyskraperne har skutt i været og millioner av kinesere har tatt steget fra fattigdom til middelklasse. Selv om Kina nå er blant verdens supermakter, vet nordmenn forbløffende lite om landet. Den anerkjente utenriksjournalisten Sun Heidi Sæbø har reist i president Xi Jinpings fotspor for å gi leseren innsikt i dagens Kina og landets moderne historie. Den kinesiske suksessen har også mørke nattsider. Vi får lese om miljøskandaler, folkeforlyttinger, protestene i 1989 og fredsprisvinner Liu Xiaobos skjebne. Til sammen tegner Sæbø et interessant og til tider skremmende bilde av dette fascinerende landet som bare kommer til å bli enda mektigere og viktigere fremover.

«Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for våre ledende politikere, som stort sett vet altfor lite om den kommende supermakten.» Torbjørn Færøvik, Aftenposten

Terningkast 5: «En velskrevet og opplysende beretning om dagens Kina.» Fædrelandsvennen

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
322
ISBN
9788248926979
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
20 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

«Samtidig med at Trump nå trapper opp handelskrigen med Kina, blant annet ved å lede landets allierte i et samordnet angrep på Huawei, leverer Sæbø et grundig portrett av Xi Jinping og det nye Kina. Boken understreker hvor desperat vi trenger en helt annen og klok leder i USA. En verden dominert av Xis Kina er virkelig ikke noe å trakte etter.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«En velskrevet og opplysende beretning om dagens Kina. [...] Det er ikke lenge siden jeg på denne plass anbefalte Kerry Browns bok 'Xi Jinping og det nye Kina'. Litt skeptisk tok jeg fatt på Sun Heidi Sæbøs bok som i stor grad kretser rundt de samme temaene. Men jeg er ikke i tvil. Skal du lese bare én av disse, er det Sæbøs bok som gjelder.»

Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

«Beundringsverdig om Kinas mektige leder. Egner seg som obligatorisk lesning for våre ledende politikere.»

Torbjørn Færøvik, Aftenposten

Medlemmers vurdering

S
Stein Torvet – 23.07.2019

– Innsiktsfull

J
J – 02.04.2019

– Kina- den nye supermakten

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv