Min side Kundeservice Bli medlem

Maos rike

en lidelseshistorie

"et storverk om den spennende historien til Midtens rike."

Trønder-avisa

Vinner av Brageprisen 2012Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre. Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Brageprisen 2012Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre. Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Bildet som avtegner seg, er skremmende. Millioner av mennesker sultet i hjel. Størst var sulten under Maos såkalte Store sprang fra 1958 til 1961. Nyere forskning tyder på at hans hårreisende forsøk på massemobilisering endte med minst 45 millioner menneskers død.

Noen år senere ga Mao støtet til Kulturrevolusjonen, som kom til å vare i ti år. Igjen ble et uhyggelig stort antall mennesker ofret på revolusjonens alter.I Maos rike - En lidelseshistorie forteller den kritikerroste forfatteren Torbjørn Færøvik om hva som skjedde under Mao. Hans baserer sin veldokumenterte fremstilling på nyere forskning og enkeltmenneskers skildringer. Mesterlig og intenst redegjør Færøvik for konsekvensene av den brutale politikken , samtidig som han forklarer hvorfor det kunne skje. Nettopp derfor er Maos rike - En lidelseshistorie en særdeles viktig bok.

Les mer om boken her.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
628
ISBN
9788202438197
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Serie
Reisefølge

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"et storverk om den spennende historien til Midtens rike."

Jon Åge Fiskum, Trønder-avisa

"Han lar mange modige vitner kommer til orde uten at han taper de store linjer av syne. Færøvik er samtidig en sjelden dyktig formidler med et suverent fortellergrep."

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"... læs den norske historiker Torbjørn Færøviks dybt fascinerende beskrivelse af Maos rige, hvor mindst 40 millioner døde under Det Store Spring 1959-60 og Kulturrevolutionen 1965-75. Det er simpelthen en af de bedste bøger om det emne på dansk."

Ekstra Bladet

"Baseret på eksisterende forskning samt interviews og personlige iagttagelser fra det store rige i midten får Færøvik tegnet et billede af etland, som indtil for forholdsvis få år siden var underlagt en politik såensrettende, autoritær og krænkende, at det har sat sig dybe vedvarende spor."

Adam Holm, Weekendavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Maos rike:

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kina

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
363,- 399,-

Faust

Johann Wolfgang von Goethe
Paperback 
199,-
 

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Irland

Kirsti MacDonald Jareg
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Handlekurv