Min side Kundeservice Bli medlem

Midtens rike

en vandring i Kinas historie

"Torbjørn Færøvik tar oss nok en gang med på en spennende reise (...) Kina slutter aldri å overraske."

Trønderavisa

"'Det var en gang et egg,' sier tehusverten og ler. 'Resten får du vite etterpå.' Landsbyen ved Guleelva har våknet til rosa motlys. Noen av oss har funnet veien til tehuset, en dunkel hule i en brun, stupbratt åsrygg. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"'Det var en gang et egg,' sier tehusverten og ler. 'Resten får du vite etterpå.' Landsbyen ved Guleelva har våknet til rosa motlys. Noen av oss har funnet veien til tehuset, en dunkel hule i en brun, stupbratt åsrygg. I bakgrunnen putrer kjelene, for vi som elsker den livgivende te, får aldri nok av den."

Slik begynner den kinesiske legenden om Jordens tilblivelse, og slik begynner den prisbelønte forfatteren Torbjørn Færøvik sin mektige fortelling, som tar oss gjennom 4000 år av Kinas historie - fra Longshan-kulturen, som rikets første sivilisasjon 3000-2000 år før Kristus, til Maos maktovertagelse i 1949.

Underveis møter vi konger og keisere i legendariske dynastier som Zhou, Han, Tang og Ming, vi møter fattigfolk og bønder, kvinner med snørte føtter, filosofer og misjonærer, og de revolusjonære kreftene med Mao i spissen.

Som alltid preges teksten av Færøviks adelsmerke som forfatter; med et imponerende kildetilfang og en enestående evne til å formidle sine kunnskaper engasjerer han sine lesere fra første til siste side.

Medlemsvurdering:
Kjempefin bok om Kinas historie, må si jeg er kjempefornøyd med Torbjørn Færøviks herlige sans for detaljer. Til tross for at dette egentlig er en historiebok må jeg innvende at forfatteren har gjort dette på et vis som gjør at det føles ut som om du leser en roman. Boken bør leses av alle og enhver som vil lære mye nytt og dessuten unne seg en sunn og god lesning. Jeg er mektig imponert over dette mesterverket som på 622 sider klarer å fortelle så mye historie og så mye mening og samtidig gjør at du føler Kina på din egen kropp. Dette er en bok som bør leses!

AC

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202354558
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Torbjørn Færøvik tar oss nok en gang med på en spennende reise (...) Kina slutter aldri å overraske."

Jon Åge Fiskum, Trønderavisa

"Fascinerende, lærerik og grufull beretning fra Midtens rike. (...) Fortellergleden går sjelden på bekostning av presisjonen, og helhetsinntrykket er at dette er meget solid arbeid.

Sten Inge Jørgensen, VG

"Hans innsats som folkeopplyser topper seg med denne boken. (...) nettopp fordi Færøvik kjenner Kina så godt, og våger å bruke sine egne farger i fremstillingen, blir boken en personlig framstilling på linje med det beste i det store norske og europeiske historieverket til Karsten Alnæs."

Stavanger Aftenblad

"Hvis destinasjonen er Asia, skal det godt gjøres å finne en mer sympatisk og kunnskapsrik reisekompanjong enn Torbjørn Færøvik. (...) historiske tråder spinnes frem og tilbake, med en omsorg for detaljer som om det var selvopplevde reiser, slik at resultatet blir et sømfritt, ulastelig og levende vevestykke. En mer sober, stilsikker og sympatisk guide finnes knapt blant norske likemenn.

Stian Bromark, Dagbladet

«Torbjørn Færøvik kaller seg historiker, men mest av alt er han en historieforteller. Leseren dras lekende lett gjennom 600 sider stappfulle av forfatterens egne betraktninger og anekdoter hentet fra annen litteratur. (...) Færøvik har skrevet nok en «må lese»-bok. Den minner oss på at dette er et land med lang fartstid, et land vi har mye å lære av.»

Kristoffer Rønneberg, Aftenposten

"Færøvik har skrevet en viktig bok som nærmest må kunne stemples som obligatorisk."

Vårt land

Medlemmers vurdering

J
J – 20.10.2021

– Midtens rike

A
AC – 05.01.2010

– Kjempefin bok om Kinas historie, må si jeg er kjempefornøyd med Torbjørn Færøviks herlige sans for detaljer. Til tross for at dette egentlig er en historiebok må jeg innvende at forfatteren har gjort dette på et vis som gjør at det føles ut som om du leser en roman. Boken bør leses av alle og enhver som vil lære mye nytt og dessuten unne seg en sunn og god lesning. Jeg er mektig imponert over dette mesterverket som på 622 sider klarer å fortelle så mye historie og så mye mening og samtidig gjør at du føler Kina på din egen kropp. Dette er en bok som bør leses!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Midtens rike:

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv