Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Russland

hele historien kort fortalt

«Russland er litt vanskeligere å forstå enn andre land. Du må skille mellom fakta og myter, slik Mark Galeotti gjør i Russland – hele historien kort fortalt, en informativ, lydhør og spennende galopp gjennom 1000 turbulente år.»

Rodric Braithwaite, Spectator

Mark Galeotti har klart kunststykket å sammenfatte over tusen år av Russlands bloddryppende historie, fra vikingen Rurik samlet Rus-land på 800-tallet til i dag, på bare 200 sider. Les om hva som har formet det russiske folk og dets herskere.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Få overblikk over det mektige russiske rikets historie, fra vikingen Ruriks inntog i 862 til angrepet på Ukraina i 2022. Her får du hele historien på bare 200 sider.

Russland har en enorm utstrekning og har flest naboland i verden. Russerne har vært i krig med dem alle unntatt ett – Norge. Det renner en elv av blod gjennom Russlands historie. Mark Galeotti har klart kunststykket å sammenfatte de bloddryppende begivenhetene på bare 200 sider, så vi enkelt kan skjønne hva som har formet det russiske folk og dets herskere.

Grunnleggeren, vikingen Rurik
I 862 steg den skandinaviske vikingen Rurik og hans følge i land ved Ladoga-innsjøen der han etablerte Holmgard (senere Novgorod) og tok makten i datidens Russland. Han regnes som grunnleggeren av det russiske riket og skapte et mektig dynasti. Den blodige fortsettelsen er befolket av herskere med svært ulike personligheter. Jaroslav den vise i Kiev, mongolene, Ivan den grusomme – som utnevnte seg til den første tsar etter inspirasjon av Østromerrikets keisere, og gikk på frierføtter til jomfrudronningen Elizabeth I (hun takket pent nei) – og det omfangsrike Romanov-dynastiet, som giftet seg inn i kongehus over hele Europa og holdt på makten i mange hundre år med den ene legendariske tsar og tsarina etter den andre.

Drap og omveltninger
Ved århundreskiftet trengte Russland en tsar med Peter den stores vilje, Katharina den stores vidd og Dmitrij Donskojs sluhet, en reformator som Aleksander II og med Nikolaj Is overbevisning. De endte opp med den ubesluttsomme Nikolaj II, og Romanov-dynastiet fikk en brutal slutt med henrettelsen av fyrsten og hele hans familie i 1918.

Russland nå
Vi får et sveip gjennom diktatorene Lenin og Stalins tid med revolusjon, verdenskriger, borgerkrig og kald krig, til Gorbatsjovs perestrojka og glasnost og oppløsningen av Sovjetunionen i 1991. Galeotti fører oss helt fram til dagens situasjon; Putins angrep på Ukraina i februar 2022. Galeotti er en av verdens ledende eksperter på internasjonal kriminalitet og sikkerhetspolitikk med Russland som spesialfelt. Boka gir et konsist, spennende og lett tilgjengelig overblikk over hvordan historien har skapt Russland – og Putin.

Medlemsvurdering:
Galeotti viser linjene i russisk historie som har ledet opp til dagens situasjon. Putin går bakover i historien for å berettige angrepet på Ukraina. Galeotti skiller mytene fra det historiske så det er lettere å få et overblikk over de mer enn tusen årene fra vikingen Rurik samlet Rus-land på 800-tallet til i dag.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
214
ISBN
9788282119139
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
A short history of Russia
Format
22 x 15 cm
Nr
8216045

Medlemsblad

Anmeldelser

«Russland er litt vanskeligere å forstå enn andre land. Du må skille mellom fakta og myter, slik Mark Galeotti gjør i Russland – hele historien kort fortalt, en informativ, lydhør og spennende galopp gjennom 1000 turbulente år.»

Rodric Braithwaite, Spectator

Medlemmers vurdering

B
Bente Hartvedt Ringstad – 27.06.2023

– Fin innføring i russisk historie. Fikk et greit overblikk.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 18.04.2023

– Galeotti viser linjene i russisk historie som har ledet opp til dagens situasjon. Putin går bakover i historien for å berettige angrepet på Ukraina. Galeotti skiller mytene fra det historiske så det er lettere å få et overblikk over de mer enn tusen årene fra vikingen Rurik samlet Rus-land på 800-tallet til i dag.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russland:

Tyrkia
Ny!

Tyrkia

Tor Kristian Birkeland
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 
Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv